Odalsportalen – Lara gikk til topps

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Kun tre hunder kan smykke seg med tittelen nordisk utstillingschampion. Lara fra Nord-Odal er én av dem.

  I fjor høst reiste hundeeier Ellisiv Hovig og hunden Lara avgårde fra Bruvoll i Nord-Odal og til hundeutstilling i Herning på Vestjylland i Danmark. 

  Målet var at curlycoated retrieveren, en rase som er relativt sjelden i Norge, skulle reise hjem med tittelen Dansk champion. Gleden var stor da dommeren først trakk fram den røde sløyfen og deretter sertifikat-sløyfen, som betyr at alle kravene for å få championatet var på plass. 

  Nå i januar kom godkjennelsen fra Kennelklubben; Lara er nå nordisk utstillingschampion. 

  Dermed er hun én av tre curlyer som har oppnådd denne tittelen, siden rasen ble registrert i Norge. For å få denne tittelen må man blant annet ha tittel som utstillingschampion i tre nordiske land, hvor Lara tidligere er champion i Norge og Sverige.

  Hovig er storfornøyd.

  – Dette betyr mye! Dette viser at Lara er godt og funksjonelt bygd, har gode bruksegenskaper og at hun er vakker. Som oppdretter er det viktig å kunne dokumentere resultater – en del av dette er utstillingsresultater. Jeg legger ned utrolig mye tid på dette – både på trening og konkurranser. Det er derfor gøy når det også følger med noen titler og litt heder og ære, forteller nordodølingen.


  – Tida hjemme i Odalen er den beste

  I tillegg til Lara, har hun også 1,5 år gamle Kivi, som er datteren til Lara. Hovig konkurrerer også med henne, og har allerede fått 1.premie i nybegynner-klassen i retrieverjakt og er dermed kvalifisert for åpen klasse i kommende sesong. 

  Hovig har drevet med hund i alle år, og er en skikkelig hundeelsker. 

  Selv om det går med mye tid på prøver og konkurranser, er også hverdagen med hund viktig.

  – Det er i det daglige samværet med hundene og gleden de gir meg som er det aller beste. Det er utrolig sjarmerende og morsomme hunder. De er også svært behagelige å ha i hus, de er rolige når vi er rolige og aktive når det er påkrevet. Det er ikke bare TV-en hos oss som har en av og på knapp. Dette fungerer fordi de får tilfredstilt sine behov for å bruke kroppen og hodet sitt.

  Fremover har Hovig planene klare.

  – Nå er det lydighet som står i fokus, og målet er å starte i lydighet-konkurranser i løpet av året med begge hundene. I tillegg må vi nok på noen utstillinger også. Når våren kommer er det jakttrening og jaktprøver som blir hovedsaken. Jeg gleder meg! Etter hvert blir det også valper under kennelnavnet Curlygames, som forhåpentligvis kan bidra til at rasen kan få mer oppmerksomhet i Norge. 

  HOPP: Lars hopper og leker. – Det er i det daglige samværet med hundene og gleden de gir meg som er det aller beste, forteller Hovig. FOTO: Privat TIL DAGLIG: Når Ellisiv Hovig ikke driver med hunder på fritiden, er hun leder for eiendom og samfunn i Nord-Odal kommune, slik mange kanskje kjenner henne. ARKIVFOTO: Mette Haugland KIVI: Her er én av valpene til Lara, som Hovig har beholdt selv; Kivi på 1,5 år. Hun konkurrerer også, og har allerede fått 1.premie i nybegynnerklassen i retrieverjakt og er kvalifisert for åpen klasse i kommende sesong. FOTO: Privat