Odalsportalen – Sara vant skrivekonkurranse

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Elevene i Odalen har skrevet iherdig. Men det ble Sara Disen fra Sør-Odal som stakk av med seieren.

  I starten av mars fikk alle elevene i 8.trinn ved ungdomsskolene i Sør-Odal og Nord-Odal mulighet til å bli med på årets stilkonkurranse, en frivillig skrivekonkurranse som skal øke skrivelysten hos odølingene.

  Mange har skrevet i herdig, men igjen gikk førstepremien til en forfatterspire fra Sør-Odal – nemlig Sara Disen i 8A fra Skarnes. 

  Hun er nå den heldige vinner av 2.000 kroner.

  – Det er veldig gøy å vinne! Det er morsomt å skrive.

  Tema for årets konkurranse var økonomi og om det å havne i luksusfellen, og elevene kunne velge mellom å skrive et leserinnlegg eller en skjønnlitterær fortelling.

  – Jeg skrev om ei jente som måtte slutte i jobben sin. Hun hadde en veldig dyr leilighet i Oslo, så hun flytta til Skarnes fordi der er det billigere leiligheter. Og så får hun en «crush» på han som leier ut leiligheten, forteller Disen.

  – Fortellerglede og fantasi

  Før påske var det utdeling på begge ungdomsskolene med både diplomer og pengepremier. 

  Andreplassen ble delt mellom Andreas Branes fra Sør-Odal og Espen Vang fra Nord-Odal, mens tredjeplassen gikk til Håkon Berg Bothner fra Nord-Odal. Alle fikk utdelt 1.000 kroner hver. 

  Lærer ved Sør-Odal ungdomsskole Line Ruud er imponert over bidragene.

  – Elevene har virkelig stått på. Her er det mye fortellerglede, fantasi og mange realistiske utfall om hva som kan skje om man havner i luksusfellen. Et slikt tema er med på å gi ungdommene et enda bedre innblikk i konsekvensene. 

  Skrivekonkurransen arrangeres hvert år, og er et samarbeid mellom de to ungdomsskolene og Odal Sparebank. 

  DELT ANDREPLASS: Espen Vang fra Nord-Odal kom på delt andreplass. Her er han sammen med representant for Odal Sparebank Jonas Modahl. FOTO: Eva Sannerud TREDJEPLASS: … Og Håkon Berg Bothner fra Nord-Odal fikk tredjeplassen. FOTO: Eva Sannerud