Odalsportalen – Sommerens store lesekampanje

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Startskuddet for sommerles går i dag, og Sør-Odal bibliotek inviterer alle leseglade barn.

  Fra 1. juni – 31. august kan alle barn og unge mellom 0 – 15 år delta på lesekampanjen Sommerles 2016. Sør-Odal bibliotek er med, og håper mange leseglade barn og unge blir med i år.

  Enten du er supergod til å lese eller må jobbe litt mer er Sommerles for alle. Kampanjen omfatter både vanlige bøker, så vell som lydbøker og tegneserier. Man kan også bli lest for av noen andre. Det digitale trofeet kan du få til din egen profil på nettsiden, og bibliotekene vil også deler ut kule premier.
  Alle som leser får premie.

  Den kjente fantasyforfatteren Mari Moen Holsve har skrevet en frittstående fortsettelse på fjorårets sommerlesfortelling som heter «En tyv i natten». Fortellingen er spesialskrevet for Sommerles 2016, og annenhver uke får barna en ny episode, med spennende oppgaver knyttet opp mot denne.

  Først og fremst nettbassert

  Sommerles er først og fremst nettbasert for de som går i 1.- 7. trinn, d.v.s du registrerer bøker, får lesetips og leser en spesialskrevet fantasyfortelling på nettsiden sommerles.no. Der kan du og dine foresatte også lese mer om kampanjen. Du kan delta enten på data eller ved å levere inn lesekort på biblioteket. De som er under eller over barneskolealder, eller som ikke får registrert seg på nettsiden, leverer inn ferdig utfylte lesekort på biblioteket for å få premien sin.

  Målet med kampanjen er å få flest mulig barn til å opprettholde og kanskje til og med forbedre leseferdighetene sine i løpet av en lang sommerferie.

  Bak kampanjen står Vestfold fylkesbibliotek i samarbeid med Vestfoldbibliotekene og Hortensfirmaet Snuti. Kampanjen fortsetter å vokse ut over Vestfolds grenser, i fjor var det 59 kommuner som deltok, og i år er dette antallet økt til nesten 200 kommuner rundt omkring i landet.

  I Hedmark er alle bibliotekene med, (unntatt Nord-Odal, Eidskog, Engerdal og Åsnes).

  Poeng og premier

  I år som i fjor er kampanjen også nettbasert. Barna lager seg en profil, velger et brukernavn, registrerer bøker de har lest og samler poeng og digitale trofeer for hver leste bok. Det vanker også fysiske, kule premier når de unge leserne når diverse levels. Ved å lese og svare på spørsmål til årets spesialskrevne sommerlesfortelling får man også ekstra poeng og digitale troféer. 


  Bli med på sommerens kuleste lesekampanje!