Odalsportalen – Sigurd Hoel – en djevel på Facebook?

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Forfatteren fra Nord-Odal var en svært aktiv samfunnsdebattant og kunne ha briljert i dagens sosiale medier. Hvordan tar vi opp arven etter ham?

  Vår tids sosiale medier gir oss grundig utvidete plattformer for rask og omfattende spredning av synspunkter og meninger.

  Dette åpner for store muligheter, men det har også en del uheldige sider knyttet til personhets og usaklige angrep, store spørsmål kan knyttes til tema som ytringsfrihet og etiske problemstillinger.

  I år blir dette tema når det på mandag er klart for årets Sigurd Hoel-markering, et årlig arrangement for å hylle forfatteren fra Nord-Odal.

  Under navnet «Sigurd Hoel – en djevel på Facebook» er du invitert til markeringen mandag 29. februar, og som alltid blir det i biblioteket på Sand.

  – Vi tror det blir et tøft Sigurd Hoel-arrangement i å, forteller biblioteksjef Anita Bunes.


  – Særdeles skarp penn

  – Det er et aktuelt tema, som vi knytter til arven etter en særdeles oppegående samfunnsdebattant fra Nord-Odal. Han hadde etter all sannsynlighet vært nettopp en djevel på Facebook, om han hadde levd i våre dager. Han var opptatt av de store linjene i samfunnet, og et politisk engasjert og reflektert menneske med en særdeles skarp penn.

  Dermed er det klart for en høyaktuell aften i biblioteket.

  – Vi er av den oppfatning at det trengs ytringer om måten vi ytrer oss på. Fortielse har aldri vært av det gode, sier Bunes.

  Årets Sigurd Hoel-markering starter klokka 19:00 under Lysukene 2016.

  VELKOMMEN: Anita Bunes fra biblioteket i Nord-Odal ønsker velkommen sammen med Odalstunet og Lysukene 2016.