Odalsportalen – Nå starter Sanitetsuka

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Nord-Odal sanitetsforening inviterer til en uke med mange opplevelser.

  Fra og med tirsdag til lørdag denne uka er det Sanitetsuka i Odalen – én uke viet til å vise seg frem og vise kvinner er sterke sammen.

  Leder i Nord-Odal Sanitetsforening Ingrid Bjørnestad byr på mye spennende, og håper mange vil ta turen.

  – Vi håper mange vil være med å feire merkeuka vår. Norske kvinners Sanitetsforening er Norges største kvinneorganisasjon, men likevel ønsker vi oss enda flere medlemmer. 

  For denne uka blir det blant annet avspenningskurs, loppemarked for barna, lynlotteri og «En dame for sin hatt». 

  Sistnevnte blir en kveld med utstillinger av klær, hatter og vesker gjennom tidene og utstilling av Nord-Odals sterke kvinner. Hit kommer også ordfører Lise Selnes for å fortelle om det å være kvinne i en stilling som menn dominerer i store deler av landet.

  – Jeg tror det er mange som synes vår ordfører Lise Selnes er en flott representant for bygda vår. Hun er seg selv i jobben. Sanitetsforeningen synes den perfekte leder er den som ivaretar omsorg, vennlighet og respekt, men likevel får tingene gjort. Vår ordfører er et godt eksempel på det. Det finnes sikkert mange slike kvinner i Odalen, og derfor har vi laget et ønsketre for damene som kommer til damekvelden. Kan drømmen virkeliggjøres? Ta gjerne på deg en hatt og kom!

  Mange dugnadstimer for folk i bygda

  Nord-Odal sanitetsforening har fra 1906 solgt lodd og drevet bruktbutikken i det gamle kommunehuset på Sand i over 20 år. Det har blitt mange dugnadstimer som igjen har gitt penger til tiltak i bygda.

  Blant tiltakene er innsamlingsaksjonen for flyktningene fra Syria som nå har kommet til distriktet vårt. Innsamlingsaksjonen tidligere i september var et samarbeid med Sør-Odal sanitetsforening, og to lastebillass ble sendt til transittmottaket i Våler. 

  – Mye av vårt arbeid er rettet mot eldre, barn og unge i nærmiljøet. Kort sagt, til de som trenger litt ekstra i dagliglivet, ting som det ikke er muligheter for på offentlige budsjetter. Vi prøver å støtte de som som trenger et bidrag og oppmuntring i hverdagen. Det er meningsfullt å være med på dugnadsarbeid, og på samme tid blir vi kjent med hverandre, forteller Bjørnestad.