Odalsportalen – Sandsdagene – Kulturpris og Kulturstipend 2014

  Annonse

  Tekst: Asgeir Sektnan Foto: Asgeir Sektnan


  Ordfører Lise Selnes gledet seg stort over å kunne dele ut Kulturpris og Kulturstipend 2014 under Sandsdagene. Det var to verdigere mottakere av prisene som fikk heder og ære av ordføreren. Her er ordførerens egne ord:

  Kulturstipend 2014 går til Jenny Aalborg.
  – Kjære Jenny du er nå 11 år gammel og du har allerede i mange år gledet oss i Nord-Odal med vakkert felespill, både folkemusikk og klassisk musikk. Du er aktivt med i Hedmark juniorspellemannslag og i 2012 vant du lagspel for juniorer under landskapsleiken. Du har deltatt i Valdres Sommersymfoni som er en av Nord-Europas største kurs for klassiske musikktalenter i alderen 6-28 år og slik jeg forstår det er du også på vei inn i Norsk barnesymfoniorkester.

  Kjære Jenny, du er et talent utover det vanlige, du spiller fele med stor glede og når vi som publikum ser deg spille blir vi glade. Du stråler når du spiller. Jeg gleder meg til å følge deg videre Jenny. Nord-Odal kommune ønsker å vise at vi beundrer deg og vi ønsker å gi deg et stipend som kan hjelpe deg til videre satsing. Vi heier på deg Jenny, du er en fantastisk musiker allerede og vi er stolte over at du kommer fra Nord-Odal.

  Gratulerer!

  Kulturpris 2014 går til Karianne Tangen.
  – Årets kulturpris går til en av de mest iherdige og positive menneskene jeg kjenner. Hun står alltid på og legger hjerte og sjel i alt hun gjør. Spesielt har hun lagt ned enormt mye arbeid for barn og unge sin folkehelse som leder i Sand IF i mange år. Her hun arbeidet målrettet for å løfte Prestberget som idrettsanlegg, hun har bygd opp allidrettstilbud til barn og unge, vært med på å bygge opp Sandsdagene slik vi kjenner det i dag og mye mer. I tillegg har du, kjære Karianne vært aktiv i Odal turlag og barnas turlag og lagt opp mang en tur for både barn og voksne. Du har vært med på å merke kjentmannsturene i Nord- og Sør-Odal og det inspirer mange av oss til å komme ut av godstolen. Du brenner for Nord-Odal kommune, kjære Karianne, du brenner for den vakre naturen vi har her og du legger ned masse arbeid for at vi alle skal bli aktive brukere av den. Ditt hjerte for Nord-Odal inspirer oss andre til å stå på. Du er en smilende kulturprisvinner med glød. Nord-Odal kommune er deg evig takknemlige og vil derfor hedre deg i dag med Nord-Odal kommunes kulturpris for 2014.

  Tusen takk og gratulerer!

  Jenny Aalborg mottar kulturstipend 2014 fra ordfører Lise Selnes Jenny Aalborg mottar kulturstipend 2014 fra ordfører Lise Selnes