Odalsportalen – – Det er i tiden å ta vare på klær

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Fjellrypa vil hjelpe deg å blåse nytt liv i garderoben, og inviterer til redesign og gjenbruks-kurs på Skarnes.

  Torsdag 2. februar åpner Fjellrypa dørene og drar i gang nytt kurs med redesign som tema. «Rydd og redesign» skal vise, lære og hjelpe folk med å blåse nytt til i allerede overfylte klesskap, uten å nødvendigvis kjøpe nytt. 

  — Vi arrangerer kurset basert på ønsker fra kunder. Samtidig er det jo også i tiden å ta vare på klær som, med noen justeringer, fortsatt har en levetid foran seg, sier Eli Skoland i Fjellrypa. 

  Henger det en kjole fra tidligere glansdager, eller har du vært på loppis og gjort et kupp på en jakke som trenger en liten ansiktsløftning? Dette er muligheten til å få profesjonell hjelp med symaskinen. 

  Kult miljøaspekt

  Den økende populæriteten og interessen for omsøm redesign tror Skoland blant annet kommer fra profilerte mennesker som går foran som gode eksempler med sine bærekraftige klesskap.

  — Jeg gleder meg selvsagt over at det er en voksende interesse for det faget som utøves i vår virksomhet. Det har et miljøaspekt, samtidig som det er kult. Profiler som Jenny Skavlan har gått foran og TV-serien Det store symesterskapet skaper en interesse for å lære å sy, sier Skoland. 

  Oppstarten for «Rydd og redesign» er torsdag 2. februar kl. 18:00 – 21:00 i lokalene til Fjellrypa i Funnefossgården på Skarnes. Kurset vil gå over fem kvelder. 

  For påmelding: elii.skoland@fjellrypa.no eller tlf. 479 03 138.

  Eli Skoland Eli Skoland