Odalsportalen – Suksessfullt fotoforedrag

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Canon-master, Jørn Areklett Omre gjestet fotoglade Odølinger forrige uke. Flere fotoglade Odølinger fikk god faglig innputt forrige uka da Odal fotoklubb og Jørn Areklett Omre inviterte til fotoforedrag med temaet »Nærmere enn du tror.» I løpet av kvelden presenterte Areklett Omre bildene sine med stolthet og med iver over å formidle budskap i sine bilder. De fremmøtte ble videre tatt med inn i et billedspill akkompagnert med musikk som fikk en hver til å senke skuldrene og drømme seg bort i stemninger som har blitt godt fanget i kameraet.

  Solveig M.J. Smedsberg, leder av Odal fotoklubb var fornøyd med arrangementet og oppmøte.

  — Det var et veldig spennende billedspill han presenterte for oss, forteller Smedsberg. Han er informativ og tar seg god tid til å forklare virkningen av tekniske innstillinger faktisk et kamera har. Vi har hatt foredrag før og flere står på programmet, så det er bare å følge med.

  Motivet er nærmere enn man tror

  Selv om fotografen er en »Canon Master» og en av Norges beste naturfotograf, tok han seg tid til å se gjennom bilder fotoklubben har levert inn for kvelden. Noe som selvfølgelig var kjempestas for medlemmene. Det ble gitt konstruktiv kritikk og mye ros for gode bilder.

  — Veldig artig å få tilbakemeldinger fra Jørn, forteller Elisabeth Melland medlem av fotoklubben. Det hjelper å la andre se bildene våre med nye øyne og få råd om hvordan få motivet best mulig frem.

  — Man trenger ikke reise langt for å finne bilder som har sjel i seg de finner man lettere i nærmiljøet, forteller fotografen. Jeg har vært interessert i fotografering siden jeg var 12 år gammel og fikk mitt første ordentlige kamera når jeg var 16 år. Siden da har vi vært uadskillige og oppskriften på mange gode bilder er planlegging og litt tålmodighet.

  Areklett Omre er også ambassadør for Canon Norge, og har deltatt i en rekke juryeringer og utstillinger. Bak seg har han også flere bokutgivelser og bidrag til en rekke bøker, bl.a. boken «Skogsus» med dikt av Hans Børli og «Hedmark i dikt og bilder» som odølinger vil kjenne igjen umiddelbart.

  LYDHØRE: Areklett Omre ga de fremmøtte gode tips til hvordan å utvikle seg som fotografer. FOTO: Gine Hansen