Odalsportalen – Første spadetaket er tatt i Syverstuen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Det nye boligfeltet i Nord-Odal kan få inntil 77 boligenheter.

  På mandag ble det avholdt pressekonferanse om det nye boligfeltet Syverstuen på Sand. Grunneier og entreprenør, Stein Nordhagen la frem tegninger og reguleringsplan sammen med Thomas Følling og Jon Madsen fra BoligPartner og Odd Jarle Berger.

  77 boligenheter er planlagt over det 80 dekar regulerte boligområdet. Det første spadetaket er tatt på området B1, lengst ned mot fv. 24 og skal bestå av to firemannsboliger med fire leiligheter i hver.

  Berger legger til at boligtypen for resten av byggefeltet vil avhenge av terrenget. Området B2 er bygge-søkt, og det er også snakk om et samarbeid med De eldres boligspareklubb Odal for de resterende åtte leilighetene. 

  – Vi tar med forbehold sikte på å være ferdig med den første boligen i løpet av fjerde kvartal, og vil ha oppstart etter sommeren, sier Følling.

  Nordhagen forteller at det i første omgang er snakk om å ferdiggjøre infrastrukturen før de kan begynne å sette opp den første boligen. Pga. evt. støy fra fylkesvegen er det blitt utarbeidet en støyrapport som vi jobber ut i fra, legger Madsen til. 

  – Familier i etableringsfasen

  Så langt er tre leiligheter solgt, hvorav kommunen har kjøpt én.

  – Målgruppen er mennesker i etableringsfasen som vil ha det mer energi effektivt og lettstelt med forutsigbare kostnader, sier Følling. Men han ser ikke bort i fra at andre også kan finne boligene interessante.

  Både Følling og Berger har tro på at det vil bli større aktivitet bare den første boligen blir satt opp. Leiligheten vil være på ca. 80 kvadratmeter med tre soverom.

  – Dette er et langvarig prosjekt med en utbyggingsperiode på rundt ti år før alt vil stå ferdig, forteller Berger. Han synes det er hyggelig at det endelig skjer nye utbygginger i kommunen, og tror boligene er et kjærkommet tilskudd til bygda.

  Etter reguleringsplanen ligger kjøpesummen på leilighetene fra 1.850.00 og opp til 2. mill.

  Torsdag 4. desember kl. 18:00 vil det bli avholdt et informasjonsmøte i Sands gamle kommunehus, 2.etg.

  PRESSEKONFERANSE: Mandag holdt Boligpartner pressekonferanse om det nye bolifeltet sammen med Odd Jarle Berger og Stein Nordhagen. FOTO: Mette Haugland