Odalsportalen – Ny innsamling til barna i Estland

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Ildsjelene Birgitta Andreassen og Merit Matsalu brenner for Estland, et land med stor fattigdom, sosial nød og høy arbeidsledighet.

  – Kom med alt av lopper som du ikke trenger eller bruker lenger. Vi tar i mot det meste og det barn trenger – klær, sko, sykler eller leker. Vi oppfordrer også folk til å levere ting til voksne som for eksempel duker, kjøkkenutstyr, madrasser, møbler, ja til og med gamle briller, om du har, oppfordrer en av ildsjelene Birgitta Andreassen.

  Sammen med Merit Matsalu inviterer de til ny innsamling til barna i Estland nå på lørdag.

  Det er femte gang at de drar i gang en slik innsamling – en innsamling med stor suksess hvor en rekke fullastede trailere har blitt sendt avgårde til tre ulike kommuner vest i Estland.

  – Må dele på vår overflod

  Det var i 2012 at hun kom i kontakt med Merit Matsalu, som er bosatt i Sør-Odal og er opprinnelig fra Estland. Matsalu og Andreassen ble enige om å hjelpe de vanskeligstilte og de mange fattige barna i hjemlandet til Matsalu.

  Dermed ble det formidlet kontakt til hjelpesendinger.

  – Jeg har alltid hatt et hjerte for de som ikke har det så bra som oss. Sånn som vi lever i dag er det mange som har altfor mye leker for eksempel. Man blir fort lei og det går rett i søpla – nesten ubrukt. I stedet kan vi heller gi det videre til noen som virkelig trenger det – vi må dele på vår overflod, har Andreassen tidligere uttalt til Odalsportalen.

  Loppene fordeles på ulike barnehager, barneskoler og familier med mange barn.

  Innsamlingen starter på lørdag 11. april, og du kan levere loppene på tre ulike steder i Odalen: 

  • Ved Disenå barneskole i Sør-Odal fra kl. 09:00-10:30.
  • Ved Sand kirke i Nord-Odal fra kl. 11:00-13:00.
  • Bruktbutikken på Knapper i Nord-Odal fra kl. 13:30-16:00.