Odalsportalen – Rekord for Morodalsfestivalen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  1700 festivalglade mennesker var med på å sette solid publikumsrekord under Morodalsfestivalen i helga.

  I stekende solskinn var skråningen ved Gjeddemottaket i Sand full av festivalglade mennesker under årets Morodalsfestival. Hele 1700 mennesker var innom festivalområdet og var med på knuse den gamle publikumsrekorden.

  På scenen i år stod Plumbo, Angelina Jordan, Jesper Jenset, Jenny Jensen, Roar Michel, Samspillbandet og United by Music.  

  Nord-Odals egen Miss Universe Norway-deltager, Martine Rødseth Hjørungdal var frivillig under festivalen, som skulle rett til Oslo og catwalk etter Morodalsfestivalen.

  –Jeg skal rett til Oslo og gå catwalk etter jeg er ferdig her. Men jeg ville være en del av dette! Det er så koselig å se alle som hygger seg og nyter det fine været, fortalte Hjørungdal.

   

   

  Kulturpris til Kjell Grinden

  Spesielt for årets festival var også at kommunens kulturpris gikk til mannen bak festivalen, morodalsgründer Kjell Grinden.

  Kjell er morodalsgeneralen. Han er kreativ, dypt engasjert og har arbeidet hardt for å få festivalen dit hvor den er i dag. Den store suksessen han har fått til gir også ringvirkninger utenfor festivalen, og er med å sette Nord-Odal på kartet.  Kjell har også evnen til å ikke ta et nei for et nei. Kjell er en fantastisk mann, og denne prisen er han meget fortjent, sa ordfører Lise Selnes.

   

  Brannvernpris til Plumbo

  Under festivalen ble også medlemmer fra bandet Plumbo satt litt ekstra pris på.  Tommy Løken-Elstad, Lars-Erik Blokkhus vokalist i Plumbo og deres kamerat Ronny Slemmestad ble hedret med utmerkelse fra Norsk Brannvern Forening for sin livreddende innsats i forbindelse med en brann på Raufoss natt til lørdag 6. juni. 

  Sammen med utrykningsleder Erland Bjørk og brannkonstabel Ole Toterud overrakte Selnes diplom og medalje til brannheltene.

  STOR STEMME: Selv om Angelina Jordan kun er ni år, har den lille jenta med den store stemmen trollbundet en hel verden. I helgen var hun på Morodalsfestivalen. «MISSE-MARTINE»: Nord-Odals egen Miss Universe Norway-deltager Martine Rødseth Hjørungdal var frivillig under årets festival, og stilte gledelig opp på bilder sammen med flere fans utover dagen. MØKKAMANN: Plumbo var en av artistene som sto på scenen, og publikum var ivirrige etter å høre bandets store hit «Møkkamann.»