Odalsportalen – Ny innsamling til Estland: – Kom med alle loppene dine

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  For fjerde gang drar Birgitta Andreassen i gang innsamling til barna i Estland, og hun ber deg om å levere inn lopper.  

  Før jul i fjor ble leker og klær pakket inn i julegavepapir og sendt avgårde med traileren fra Odalen til Estland. Dette ble trailerlass nummer 20 i løpet av 2014.

  Nå skal flere trailere lesses opp igjen, og Birgitta Andreassen og Merit Matsalu inviterer til ny innsamling i Odalen på lørdag.

  De tar i mot alt av leker, møbler, sengetøy, tepper, sykler, ja til og med barnemat, bleier og gamle briller. Særlig nå på vinterstid er det veldig bra med varme klær, vintersko og vintertøy – både til barn og voksne, sier ildsjel og lærer ved Garvik barneskole i Nord-Odal.

  – Kom med alt som du ikke har bruk for eller trenger hjemme. Vi tar i mot det meste unntatt tv-apparater og slalåmski.

  – Må dele på vår overflod

  Det er fjerde gang at de to damene setter igang innsamling på Garvik barneskole, og senere har skolene på Disenå og Sand fulgt etter.

  – Jeg har alltid hatt et hjerte for de som ikke har det så bra som oss. Sånn som vi lever i dag er det mange som har altfor mye leker for eksempel. Man blir fort lei og det går rett i søpla – nesten ubrukt. I stedet kan vi heller gi det videre til noen som virkelig trenger det – vi må dele på vår overflod, mener Andreassen.

  Det var i 2012 at hun kom i kontakt med Merit Matsalu. Hun er bosatt i Sør-Odal og er opprinnelig fra Estland. Matsalu og Andreassen ble enige om å hjelpe de vanskeligstilte og de mange fattige barna i hjemlandet, og det ble formidlet kontakt til hjelpesendinger.

  Da Andreassen foreslo å ha en julegaveinnsamling på skolen var det umiddelbart positiv respons, og siden den gang har dette vært tradisjon.

  Oppfordrer flere skoler til å bli med

  Gavene sendes til tre ulike kommuner vest i Estland, og fordeles på ulike barnehager, barneskoler og familier med mange barn.

  Til dette området sendes også restene fra de årlige loppemarkedene på Oppstad i Sør-Odal. I februar i fjor reiste blant annet Birgitta Andreassen, Merit Matsalu og leder i Oppstad IL, Morten Fossmellem hit for å se og oppleve hvordan barna har det.

  Andreassen oppfordrer flere skoler til å bli med.

  Innsamlingen er på lørdag 24. januar, og du kan levere varene på tre ulike steder i Odalen: 

  • Disenå barneskole i Sør-Odal fra kl. 10:00-13:00.
  • Sand kirke i Nord-Odal fra kl. 12:00-14:00.
  • Bergsbutikken på Knapper i Nord-Odal fra kl. 14:30-16:00.

  – Sånn som vi lever i dag er det mange som har altfor mye leker og for eksempel. Man blir fort lei og det går rett i søpla – nesten ubrukt. I stedet kan vi heller gi det videre til noen som virkelig trenger det, mener Andreassen, 
  – Sånn som vi lever i dag er det mange som har altfor mye leker og for eksempel. Man blir fort lei og det går rett i søpla – nesten ubrukt. I stedet kan vi heller gi det videre til noen som virkelig trenger det, mener Andreassen, 
  GOD JUL: Like før jul i fjor samlet og pakket barna ved Disenå barneskole og Garvik barneskole til barna i Estland. Her er Birgitta Andreassen (t.v.) og Merit Matsalu fra en tidligere innsamling på Garvik barneskole. FOTO: Privat