Odalsportalen – Nye impulser på Tittut-tunet

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Fremover er det mye som skjer på Slåstad.

  – Nå kan du få nye impulser på Tittut. Mange kan kanskje synes det blir litt svevende, men jeg er opptatt av at vi trenger å stille de eksistensielle spørsmålene og være litt filosofiske midt i vår rasjonelle verden, forteller Heidi Tveter.

  Her på Slåstad i Sør-Odal blant laftede tømmerhus fra 1700-tallet ligger det første meieriet i bygda, et hus som nå er omgjort til et kurslokale klart for å skrive nye historier. 

  Nå inviterer hun til flere kurs hjemme på gården i tiden som kommer. 

  – Hit kommer det mange spennende personer, og jeg håper odølingene benytter muligheten til å komme hit.


  Oppmerksomt nærvær

  Først ut er et kurs om mindfulness og Buddhistisk meditasjon med oppstart lørdag 28. november. Her vil Jaran Olsen lede deg mot ditt indre rom.

  Denne dagen passer for et vidt spekter av mennesker, forteller Tveter.

  – Flere vitenskapelige studier har vist at mindfullness er en effektiv behandling for en rekke tilstander som for eksempel depresjon, angst og stressrelaterte plager. Opprinnelig brukes mindfullness imidlertid hovedsakelig for å videreutvikle grunnleggende mentale evner vi alle allerede har, slik som konsentrasjon, tilstedeværelse og emosjonsregulering. 

  Mindfulness er derfor like mye et treningsprogram for friske mennesker som en behandling for de som er syke, ifølge Tveter. 

  – Vi lærer oss å observere våre egne tanker og følelser på en klarere måte, slik blir det lettere å forstå hvordan vi kan vikle oss ut av usunne eller destruktive mønstre og vaner, og hvordan vi bedre kan utnytte vårt potensiale.

  Kurset varer fra klokken 10:00-19:30 med påmeldingsfrist neste lørdag 14. november. Kurset koster 1.200 kroner og mat er inkludert.

  Nye yogakurs – nærmere vårt indre

  – Yoga forener kropp og sinn – vi bruker kroppen for og komme nærmere vårt indre. Du blir sterk og bevegelig, rolig og glad, forteller Tveter som leder kurset og har over 15 års erfaring med yoga. Hun er utdannet i hathayoga tradisjonen og er også yogamassør.

  Dette kurset starter 11. januar med dynamisk yoga og kurset i myk yoga starter 12. januar. Begge kursene går over åtte uker fra klokken 17:30-19:45. Kurset koster 1.200 kroner. 

  – Velkommen til en åndelig reise

  Dette blir et møte mellom østens og vestens virkelighetsoppfatning og livssyn når Shalini Lisbeth Lind kommer og deler sin kunnskap om kulturer og åndelige tradisjoner. 

  – Vi lærer om det maskuline og det feminine, guddommelige og gudinnelige. Hun har lang erfaring med og løfte frem det potensialet som bor i mennesker deres syn på seg selv og verden. Hun har bygget opp innerlife-senteret Aruna og har utdannet mange terapeuter, forteller Tveter.

  Kurset er søndag 17. januar fra klokken 13:00-18:00.

  Påmelding til alle kursene rettes til Heidi Tveter på telefon 926 35 600 eller mail heidi@tittut.no.


  Ny yoga-helg

  I starten av februar blir det ny helg med yoga. Denne gangen blir det fem yogainstruktører som alle har ulik yogautdannelse og bakgrunn.

  – Du får lære pustyoga, kundaliniyoga, klassisk yoga og hathayoga. Dette blir en helg med yoga for alle som ønsker å lære mer. Det blir pauser underveis med meditasjon, pusteøvelser, samtaler for å dele erfaringer med yoga samt mat og drikke.

  Kurset starter 13.-14. februar fra klokken 12:00-18:00. Påmeldingsfrist på kurset er 4. februar og koster 1.500 kroner.

  • Les mer om alle kursene HER

  Les mer her

  INVITERER: Heidi Tveter inviterer til flere kurs. NYOPPUSSET: Her har Tveter pusset opp det første meieriet i bygda til et kurslokale.