Odalsportalen – «Gøtt» med grønnsakssuppe

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Mat i skolen-prosjektet er i gang igjen på Slåstad skole.

  Det ble mange metter mager da det forrige fredag igjen var klart for Mat i skolen-prosjektet for elevene ved Slåstad skole i Sør-Odal. Dagens rett var grønnsakssuppe – som gledet elevene, forteller initiativtaker Heidi Tveter.

  – Da var det en fornøyd elevflokk og mange forsynte seg både en og to og opptil fem ganger. Ekstra koselig var det at alle satt sammen ute i det fine høstværet, forteller Tveter.


  • Se bildene


  Og slik blir det hver fredag fremover med to måltider til elevene – noen ganger varm mat og andre ganger brøskive med variert pålegg som varme fiskekaker, omelett og skinke og ost sammen med oppskåret frukt og grønnsaker.

  Noen skeptikere smakte også og de ble positivt overasket over hvor godt det var med både kål, blomkål, brokkoli, gulerot, kålrot og potet.

  Heidi Tveter brenner for folkehelse og sunn mat. Siden januar i fjor har hun jobbet for å få mer sunn mat inn til skoleelevene, og har nå fått mer penger til å drive prosjektet «Mat i skolen» videre i ett år til.  Penger til prosjektet har hun fått av Sør-Odal sanitetsforening og Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved skolen. Drømmen er å utvide prosjektet til flere skoler – i Odalen, distriktet og i hele Norge.