Odalsportalen – Knut Nærum jakter etter et korps

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Forfatteren og komikeren trenger et lokalt korps til sin nye forestilling.

  Tidligere har Knut Nærum skrevet forestillingen Willie Nelson kjente mor mi for Teater Innlandet, og nå har han fått et nytt oppdrag.

  Nå sitter forfatteren og komikeren og skriver et flunkende nytt manus. Forestillingen heter Korps, og i den anledning trenger han et korps fra Hedmark eller Oppland.

  Til odalsportalen.no forteller han hva slags korps han er på jakt etter.

  – Jeg har ingen fordommer på dette området, og er åpen for det meste av korps. Men det er en klar fordel om det stiller med egne instrumenter, sier han.


   

  Billettinntekter og nykomponert marsj

  Forestillingen har premiere høsten 2017 og skal spilles i kulturhus i distriktet som blant annet på Sand, Kongsvinger og Flisa.

  På hvert spillested skal et lokalt skolekorps delta, som skal stå på scena sammen med skuespillerne.

  Korpset skal spille flere nummer fra sitt eget repertoar samt øve inn en nykomponert Teater Innlandet-marsj. I tillegg får korpsene som blir med 20 prosent av billettinntektene på spillestedet.

  I Nærums underfundige univers skildres korpsenes hverdag og fest med humor, nostalgi og kjærlighet, og med stor respekt og et skjevt smil.

  – Det blir en morsom fortelling om korpslivet, med to skuespillere og et korps på scenen. Stykket tar for seg et år i et korps’ liv, og har som mål å vise gleden ved å lage musikk i lag med mange andre. Det er mulig at det blir litt trist innimellom, men det kommer i så fall til å gå fort over, forteller Nærum.

   

  Stor interesse

  Teatersjef i Teater Innlandet Janne Langaas gleder seg.

  – Dette blir gøy, det blir lokalt, og det blir historier som alle som elsker korps vil kjenne seg igjen i. Det er allerede flere korps som har meldt seg, men vi ønsker oss enda flere.

  Alle korps som har lyst til å være med, bes om å melde sin interesse til Teater Innlandet innen 1. oktober til epost@teaterinnlandet.no.

  STOR INTERESSE: Teater Innlandets teatersjef, Janne Langaas forteller at mange korps allerede har meldt sin interesse. Det er bare plass til ett korps per spillested, så hvis flere korps fra samme sted vil være med, blir det loddtrekning. Korpsene som blir med får 20% av billettinntektene på spillestedet. ILLUSTRASJONSFOTO: Pascal Dangmann FORMIDLER: Teater Innlandets Tom Styve skal spille i forestillingen sammen med en kvinnelig skuespiller. De skal formidle historier fra korpsenes mangfoldige verden, der vi møter musikanter, dirigenter, foreldre, folk som elsker korps og folk med et noe mer anstrengt forhold til konseptet. FOTO: Kristin Bengtson/Teater Innlandet