Odalsportalen – En uke igjen til Morodalsfestivalen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Alt tilsier at det skal bli en spennende og humørfylt Morodalsfestival til helgen.

  På lørdag braker det løs med Morodalsfestivalen og Sand sentrum vil bli fylt av mennesker, både Odølinger og tilreisende. For syvende året arrangeres musikkfestivalen tilegnet utviklingshemmede og alle som liker musikk og moro. 

  Årets program viser at Sputnik er tilbake på scenen i godt selskap sammen med blant annet Contrazt, Ravi og Return. Det blir gratisturer med Varpebåtene rundt på Storsjøen, kjøreturer med gamle amerikanske biler langs landeveiene og handelstanden i Sand vil også være åpen gjennom hele helgen.


  LES OGSÅ: Rekord for Morodalsfestivalen

  I fjor var 1.700 festivalglade mennesker med på å sette solid publikumsrekord. På scenen sto blant annet Angelina Jordan, Jesper Jenset, Jenny Jensen, Roar Michel, Samspillbandet og United by Music.

  Seminar på Milepelen Kulturhus

  Allerede på fredag inviterer Nord-Odal kommune og Morodalsfestivalen til seminar på Milepelen Kulturhus om «Arrangementsturisme og kulturbasert utvikling.» Det blir både frokost og spennende foredragsholdere utover dagen. 

  LES OGSÅ: Kari Traa kommer til Morodalsfestivalen

  Ordfører Lise Selnes vil ønske velkommen, Dag Koppervik fra Innovasjon Norge forteller om «Veien til Roma», Live Skinnes fra Gardsfruene.no vil snakke om å se mulighetene rundt seg der mann er og ordfører fra Træna kommune, Per Pedersen vil snakke om en festivals betydning for lokalsamfunnet. 

  Den olympiske mesteren Kari Traa kommer også for å snakke om hvordan må steder også kan være edelstener. 

  Meld deg på HER.

  En samtale om inkludering 

  Etter at programmet for festivalen ble offentliggjort har Kim Friele desverre måtte trekke seg fra «Vår samtale om inkludering» på fredag med Astrid Nøklebye Heiberg. På sin facebook-side skriver festivalen at de arbeider med å få på plass en erstatter for Friele.

  Høyre-politiker og psykiater Nøklebye Heiberg er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet i Erna Solbergs regjering, og med sine mange tillitsverv i Norsk psykiatrisk forening arbeidet hun for å avskaffe homofili som sykdomsdiagnose, hvilket ble oppnådd i 1978.

  Under samtalen vil det være et musikalsk innslag fra Knut Anders Sørum, samt at han spiller på pubaften på Milepelen, etter samtalen.

  Festivalen åpner kl. 11:00 lørdag 18. juni.
  Kr. 250 i inngang, barn under 10 år går gratis. 


  Morodalsfestivalen 2016

  Relevante lenker

  KOMMER: Det blir også konsert med komponist, musiker og sanger Knut Anders Sørum fra Østre Toten. PRESSEFOTO MORODØLINGER: Med kreamikk-bolle av Gunnvor Skog og diktet «Stønna» av Hans Ludvig Fredheim ble Kåre Willoch og Sigbjørn Johnsen utnevnt til Æres-Morodølinger. ARKIVFOTO: Mette Haugland