Odalsportalen – – Ikke ta fra oss gleden og kjærligheten til det vi brenner for

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Musikklinja ved Skarnes videregående skole er klar for å sloss for skolen sin. I kveld inviterer de til filmkonserten «May The Force Be With Us» i Rådhusteatret i Kongsvinger.

  — «May The Force Be With Us» blir den viktigste konserten i musikklinja sin levetid, sier avdelingsleder for musikk Ketil J. B. Belsaas i en pressemelding til odalsportalen. 

  Konserten holdes for å demonstrere mot nedleggelsen av Skarnes videregående skole, hvor frisør- og musikklinja er spesielt truet. 

  — Med konserten ønsker vi å fokusere på alt det positive vi får til på Skarnes vgs., og at vi får signalisert til fylkespolitikerne at det er viktig med en kulturutdannelse i sør-fylket også, sier Belsaas. 

  — Ikke ta fra oss gleden og kjærligheten til det vi brenner for

  Fylkestinget i Hedmark vedtok i desember 2016 et forslag til ny skole- og tilbudsstruktur i fylket, hvor musikk, dans og drama, design og håndverk og frisør ved Skarnes videregående skole er foreslått avviklet. 

  Nikita Banken Torp, som er elev ved musikklinja, har tro på at konserten vil bli hørt, og at dette kan endre et eventuelt utfall. 

  — Vi har stor kjærlighet for det vi gjør, og har lagt igjen mye kjærlighet og sjel mellom disse veggene i årevis, sier hun med en varm, men litt bestemt stemme. 

  Konserten er et samarbeidsprosjekt med flere av linjene ved Skarnes Videregående skole. Frisør, byggfag, elektro og design og håndverk er alle linjer som bidrar under kvelden. I tillegg har elevene fått med seg dansere fra «Jump!». Det blir kjente sanger og udødelige «svisker» fra filmmusikkens verden. 

  — Ikke ta fra oss gleden og kjærligheten i det vi brenner for. Ikke ta fra oss drømmene våre. La skolen vår få leve i generasjoner, og la oss få følge gleden videre. Vi unge er fremtiden, så ikke legg ned fremtiden, sier Banken Torp. 

  Fylkestinget skal stemme over fylkesrådets forslag 4. april. 

  Si du kommer på Facebook!

  —IKKE TA FRA OSS GLEDEN: – Ikke ta fra oss gleden og kjærligheten i det vi brenner for. Ikke ta fra oss drømmene våre, sier elev ved musikklinja og en av produsentene bak konserten Nikita Banken Torp. ARKIVFOTO GIKK FOR SKOLEN: 300 møtte opp i går med brennende engasjement for at Skarnes videregående skole skal bestå. FOTO: Glåmdalen SYNGER FOR SKOLEN SIN: Linjene på Skarnes videregående skole, med musikk- og frisørlinja i spissen, inviterer til demonstrasjonskonsert i kveld for nedleggelsen av skolen. ARKIVFOTO: Jens Haugen/Glåmdalen