Odalsportalen – Ekte livsglede på sykehjemmet

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Ungene fra Sand barnehage besøkte beboerne ved Nord-Odal sykehjem.

  Flere barnehager rundt om i hele landet blir nå til såkalte Livsgledebarnehager. Det innebærer at ungene og de ansatte kommer på besøk til det lokale sykehjemmet, omsorgsboliger og eventuelle hjemmeboende og har ulike aktiviteter i regi av stiftelsen Livsglede for Eldre i Odalen.

  I januar ble Sand barnehage – som eneste i distriktet en Livsgledebarnehage, og nå på onsdag var det klart for et besøk til beboerne ved Nord-Odal sykehjem.  Ungene fra 3-5 år fra Søstun tok derfor den kjappe turen over. 

  Her ble det vafler, puslespill og annet spill samt lek og moro, forteller pedagogisk leder Lena Fløiten.

  – Ungene synes det var kjempeartig,og de synes det var veldig spennende å se hvordan de hadde det og hvordan de bodde. De var litt stille og sjenerte i starten, men etter hvert gikk praten veldig bra. Og de eldre likte at det var liv og røre hos dem. 

  Flere turer i mars

  Utover mars måned blir det flere turer til sykehjemmet med flere avdelinger i barnehagen, ifølge Fløiten.

  – Noen av de eldre hører jo litt dårlig eller ser dårlig, men de fikk mye glede bare av å se på dem mens de lekte og hadde det moro. Dette er et kjempeviktig tiltak.

  Stiftelsen Livsglede for Eldre (LFE) er en landsdekkende stiftelse, og ble opprettet i 2006 av sykepleierstudenter som ville gjøre mer mulig i eldreomsorgen.

  Siden den gang har LFE utviklet seg til å bli en nasjonal organisasjon som jobber både med eldreomsorg, utvikling, utdanning og innovasjon innenfor tre hovedområder; frivillighet, utdanning og tjenesteutvikling.

  Alle foto: Lena Fløiten LIV OG RØRE: Det var mye lek og moro da ungene fra Søstun besøkte Nord-Odal sykehjem. FOTO: Lena Fløiten