Odalsportalen – På besøk med fargeblyanter, påsketegninger og livsglede

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Ungene i Sand barnehage på nytt besøk hos de eldre på sykehjemmet i Nord-Odal.

  Mandag 14. mars var det igjen klart for nytt sykehjemsbesøk for ungene i Sand barnehage. 

  Denne gangen var det treåringene i Nordstun som tuslet de få meterne bort til Nord-Odal sykehjem på Sand, forteller Anette Berg som er pedagogisk leder i barnehagen.

  – Praten gikk livlig om at vi skulle besøke gamle mennesker, at vi skulle gjøre de eldre glade, at vi skulle lage tegninger til dem og at vi ikke måtte tråkke i de dypeste vannpyttene uten gummistøvler på. Sekkene våre var fylt opp av fargeblyanter, påsketegninger og matpakker, mens magene var fulle av sommerfugler. 

  Flere barnehager rundt om i hele landet blir nå til såkalte Livsglede-barnehager. Det innebærer at ungene og de ansatte kommer på besøk til det lokale sykehjemmet, omsorgsboliger og eventuelle hjemmeboende og har ulike aktiviteter i regi av stiftelsen Livsglede for Eldre i Odalen.

  Sand barnehage har gjort flere besøk til de eldre allerede.

  – Stolt Livsglede-barnehage

  På sjukehjemmet ble de godt tatt imot av pleiere og beboere som tydelig satte pris på å få besøk. 

  – Etter kort tid følte vi oss som hjemme, og satt snart hulter til bulter rundt langbordet, delte gladelig på leker, fargeblyanter og gode historier. Ekstra stor stas var det da vi fant ut at aldersforskjellen rundt bordet var nesten nøyaktig 100 år mellom den eldste og den yngste. 

  Besøket ble avsluttet besøket med å spise matpakkene, og jammen vanket det bitte litte granne Twist også, på en helt vanlig mandag. Med sjokoladetrut og proppet av gode minner gikk de tilbake til barnehagen. 

  Jobben som Livsglede-barnehage er Sand barnehage veldig stolte av, forteller Berg.

  – Vi var stolte av jobben vår før vi gikk, men kan love at etter fullført oppdrag – så er vi enda stoltere! Tenk for en stor forskjell en liten gjeng treåringer kan gjøre for de eldres hverdag.

  I januar ble Sand barnehage – som eneste i distriktet en Livsglede-barnehage, og nå på onsdag var det klart for et besøk til beboerne ved Nord-Odal sykehjem.

  Alle foto: Lena Fløiten

  Les mer om Livsglede for Eldre i Odalen

  LEK OG MORO: Det var mye lek og moro på mandagens besøk. FOTO: Lena Fløiten LIVSGLEDE: Sand barnehage ble såkalt Livsglede-barnehage i januar, noe som blant annet innebærer besøk til beboerne ved Nord-Odal sykehjem på Sand. FOTO: Lena Fløiten