Odalsportalen – Sand barnehage skal gi livsglede til eldre

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Barnehagen i Nord-Odal er først ut til å bli Livsgledebarnehage – den eneste i Odalen og eneste i Hedmark foreløpig.

  Flere steder rundt om i landet blir flere og flere barnehager til Livsgledebarnehager. Det innebærer at ungene og de ansatte kommer på besøk til det lokale sykehjemmet, omsorgsboliger og eventuelle hjemmeboende og har ulike aktiviteter. 

  Nå blir Sand barnehage i Nord-Odal én av dem, forteller Lene Finsrud i stiftelsen Livsglede for Eldre i Odalen.

  – Det er veldig gledelig å sende ut denne gladmeldingen – ikke bare er det første barnehage i Odalen, men også i hele Hedmark. Vi gratulerer Sand barnehage med et strålende engasjement for de eldre i bygda vår. 

  Dette er et viktig møte mellom barn og eldre, forteller hun.

  – Et møte mellom generasjonene er et lysglimt som setter spor hos liten og stor. For en barnehage handler avtalen om bruken av de gule t-skjortene og det å være med i en bevegelse for økt livsglede i nabolaget. En Livsgledebarnehage ser på de eldre som en ressurs, og for at de eldre skal få være en ressurs for barna, må man gjøre noe sammen.

  – Bli med og ta utfordringen!

  Livsglede for Eldre Odalen håper nå at flere barnehager vil gjøre det samme.

  – Dette er en gratis og veldig selvstendig forpliktelse. Barnehagen bestemmer selv aktiviteter, når og hvor det passer best å gjennomføre dem og det er ingen «rapportering» tilbake til oss. Hver barnehage får tilsendt en startpakke fra oss med blant annet informasjon om ideer til oppstart, en Livsgledesekk samt gule t-skjorter til barna og de ansatte med skriften «Vi er en Livsgledebarnehage», forteller Finsrud.

  Stiftelsen Livsglede for Eldre (LFE) ble opprettet i 2006 av sykepleierstudenter som ville gjøre mer mulig i eldreomsorgen. 

  Siden den gang har LFE utviklet seg til å bli en nasjonal organisasjon som jobber både med eldreomsorg, utvikling, utdanning og innovasjon innenfor tre hovedområder; frivillighet, utdanning og tjenesteutvikling.

  Les mer her

  Relevante lenker