Odalsportalen – Odalens første Kvinnfølkfestival

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  I helgen ble den første Kvinnfølkfestivalen arrangert på Skarnes som et friskt pust inn i kulturlivet i Odalen.

  Som et nytt friskt pust inn i kulturlivet i Odalen gikk Kvinnfølkfestivalen av stabelen i helgen. Lokalisert mellom Kaffejentene og Trekanten på Skarnes hadde flere bedrifter og ildsjeler satt opp boder og stands for alt fra håndarbeid til aromaterapi. Og selv om været kunne vært bedre, ble det ikke spart på show når DrumLadies fra Kongsvinger åpnet festivalens andre dag på lørdag med trommemarsj fra Ungdommenshus.

  På programmet sto også dansere fra Victory Dance, oppreden fra Ærje Kærringer og eget kvinnfølk-loppis i regi av Sanitetsforeningen.

  – Det er så bra at noen tørr å fargelegge litt, syntes sanitetsdame Kari Anderson Rød.

  God takhøyde

  Anita Ihler og Tove Guldbrandsen var initiativtakerne bak festivalen, og Ihler kunne forteller at det var på tide at kvinnfolka i Odalen viste seg frem.

  – Vi har ikke hatt en ordentlig arena å vise oss frem på, så det var på tidet at det skjedde. Og mellom Trekanten og Kaffejentene har vi verdens største kulturhus med god takhøyde. Det passet perfekt å ha det her, sier Ihler.

  Inspirasjonen fikk de fra «Månefestivalen» i Fredrikstad, som kun hadde kvinnelige artister i fjor, og Ihler utelukker ikke at det kanskje kan bli en mannfølkfestival neste år.

   

  KVINNFØLK-LOPPIS: Sanitetsforeningen holdt eget loppemarked med blandt annet parfymer og vesker. STAND I REGNET: Selv om værgudene ikke var på vår side denne helga, hadde blandt annet Hobbytunet tatt med seg strikketøy ut på festivalplassen.