Odalsportalen – Urpremiere i Sand kirke

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Det ble en magsik stemning når Odal Bygdekor sang i sommerene forrige helg.

  Med sin nye dirigent, Eva Vermundsberget og et knippe gjester fra øverste hylle i Odalens kulturliv, lagde Odal Bygdekor sommerstemning i Sand kirke forrige helg. Den tradisjonelle Sommernattskonsert i Sand kirke ble en nydelig inngang på sommeren.

  Urpremiere på «Stønna»

  Ett av kveldens høydepunkter var urpremieren på Hans Lundvig Fredheim sitt dikt «Stønna,» med melodi, korarrangement og trekkspill av Øivind Roos og tonefølge av Wollert Krohn-Hansen på pianovog Knut Harald Jensen, fløyte.

  Fredheim fremførte blandt annet også Einar Skjæraasens lune og vittige «Juninatt,» og sitt eget dikt «Lengsla og drømma» som på en kort, men underfundig måte fortalte om følelser i vår- og sommertid.

   

  Over 100 i publikum

  Kveldens andre høydepunkt var Krohn-Hansen og Jensens fyrverkeriframføring av «The Preacher», et fantastisk engasjement og samspill, som framkalte sterk applaus fra de over 100 tilhørerne i kirka.

  Koret sang så á capella Evert Taubes kjente og kjære «Så lenge skutan kan gå», i et flott arrangement av Gunnar Eriksson, før de sammen med Krohn-Hansen og Jensen framførte Paul Simons «Bridge over troubled water.»

  Helt til slutt kom den kjente og kjære «Vitae lux» av Frode Alnes, der koret ble akkompagnert av Krohn-Hansen på piano, Per Thorbjørn Verket på trompet og med Jensen på saxofon.

  Og publikum gikk fornøyd ut i den lyse sommernatta.
   

  SYNGER INN SOMMEREN: Odal Bygdekor med dirigent Eva Vermundsberget og et knippe gjester fra øverste hylle i Odalens kulturliv synger inn sommeren med Sommernattskonsert i Sand kirke fredag 16. juni. ARKIVFOTO: Odal Bygdekor ÅPNINGSNUMMER: Wollert Krohn-Hansen og Per Thorbjørn Verket åpnet konserten fra galleriet med å spille «March in the occational Oratorio» av Georg Friedrich Händel. FOTO: Odal Bygdekor LOKALE TALENTER: Koret fremførte Greger Silljebo’s «Visa i Backa» og ble akkompagnert av Jenny Aalborg på fiolin, Øivind Roos på trekkspill og Knut Harald Jensen på fløyte. FOTO: Odal Bygdekor