Odalsportalen – Endelig ut av dvalen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Etter syv år er fem venner fra Knapper i Nord-Odal gjenforent på scenen og spiller igjen for fulle hus med forestillingen Knapper og glansbilleder.

  – Det føltes veldig bra å stå på scena igjen. Det virker jo ikke som det er så lenge siden sist, men tida flyr veldig fort. Nå etter premièren har vi tatt hull på verkebyllen – det er så mange timer som ligger bak og mange brikker som skal på plass, men det er så moro, forteller musiker Håvard Skjønhaug.

  I går var premièren på Knapper og glansbilleder, et underholdningsshow som i år har fått navnet «I rass-skuruæs tjeneste». 

  Det er en tittel med flere lag, forklarer Skjønhaug.

  – Det betyr jo rett og slett bakenden. Vi valgte ordet fordi mange sikkert lurer på hva det betyr, den spiller på en James Bond filmtittel og samtidig handler forestillingen om de små og nære ting. Og det kan man jo si at dette virkelig er – hvor man på en utedo kan sitte i fred og ro, tenke og vurdere.

  • Se bildene fra premièren

  Ti år siden debuten

  De fem vennene fra Knapper har hver for seg vært aktive på kulturfronten og utenfor bygda i mange år. 

  Nå har det gått ti år siden debuten med forestillingen «En reise i musikk og galskap», og syv år siden de sto på scenen sammen med oppfølgeren «Jaggu var det bere sist». 

  På Milepelen kulturhus på Sand i Nord-Odal i går var det fullsatt sal og god stemning med mye latter. 

  Under årets forestilling får vi høre kjente og kjære låter og musikk av blant annet Dolly Parton, George Harrison og Johnny Cash med lokale tekster som «Hemsåmt skidress», «En tur tell Sand» og «Bøl’n».

  Alle tekstene er skrevet og fremført av Hallgeir Skogstad, Jorunn Skjønhaug, Bjørg Skogholt, Jan Even Rønning og Håvard Skjønhaug. Sammen har de med seg et orkester og et mannskap på totalt 14 personer.

  I telt for å få kloa i billetter

  Alle de fem forestillingene ble utsolgt i rekordfart da billettene ble lagt ut for salg i august. 1500 billetter forsvant på én og en halv time, mens de resterende 240 ble solgt kort tid etter.

  Skjønhaug forteller at det var noen som til og med slo opp telt for å være først i billettkøen.

  – Det er helt galskap og helt sjukt. Vi ble nesten slått i bakken av den enorme og positive responsen. Bygdefolket har på en måte hauset det opp og gjort maks ut av det. Det ble raskt en snakkis på bygda, og mange har gjort en helaften ut av det – at man går ut med venner, spiser middagen på restauranten på Milepelen og så på show etterpå. Det er jo veldig bra for oss og for vertshuset, sier han.

  – Til tider høy putefaktor

  Fredag og lørdag de to neste helgene fremover blir det forestilling med mer sprell, og Skjønhaug gleder seg.

  – Gjør deg klar til en god dose under- og overdrivelse, kontraster og til tider høy putefaktor. Kort sagt, får du møte oss med et åpent sinn.

  For de som ikke kommer fra indre strøk av bygda, følger det med en egen ordliste og nyttige ordforklaringer i programmet, sånn for sikkerhetsskyld.

  HJEMMESYDD: Her synger Bjørg Skogholt «Hemsåmt skidress» til musikk av Dolly Parton. UTDEO: På disse utedoene ble de fem vennene fra Knapper gjenforent på scenen lørdag kveld i november. Fra v. Håvard Skjønhaug, Jorunn Skjønhaug, Jan Even Rønning, Bjørg Skogholt og Hallgeir Skogstad.