Odalsportalen – Slo alle rekorder: 369 turgåere fikk Kjentmannsmerket

  Annonse

  I løpet av 2014 har flere hundre turgåere vært ute i den fine odalsnaturen. Aldri før har så mange fått utdelt Kjentmannsmerket.

  Det ble raskt for lite sitteplasser i auditoriet på Milepelen da Kjentmannsmerket 2014 skulle deles ut. Aldri før har så mange turgåere tatt alle de ti postene ute i skog og mark i de to odalskommunene.

  Mandag kveld fikk hele 369 turgåere utdelt Kjentmannsmerket, noe som er en økning på hele 60 prosent fra 2013. Nestleder i Odal Turlag ved Den norske Turistforening er storfornøyd.

  – Dette er en suksess, og vi er godt fornøyde med oppslutningen. Vi har så mye flott natur i vårt nærområde i Odalen, forteller Heidi Andreassen.

  Formålet med merket er å få folk ut av godstolen og få trim i den vakre naturen som Odalen har å by på. I år er det også Friluftlivets år, og Andreassen håper enda flere vil komme seg ut og de nye postene for året.

  Tok alle merkene på nasjonaldagen

  Av de 369 turgåerne er det også fire personer som tok alle de ti merkene på én og samme dag. 

  Rune Haukerud og Hildegunn Håkenrud hadde brukt selveste 17. mai til å ta alle postene. De hadde med seg norske flagg og tok selfies på deres runde rundt i Odalen. 

  Mens Lars Toftegaard og datter Mari Toftegaard tok alle postene 16. november. De sto opp tidlig på søndag, og de første postene ble tatt utstyrt med hodelykt. Første post var i Finnholt, så jobbet de seg rundt Storsjøen mot klokka og endte opp på JA-fjellet. Nista besto i seigmenn og bananer, forteller Lysell.

  Nytt av året er utdelingen av «Stifinner´n», et turorienteringsopplegg som er et samarbeid mellom Odal Turlag og Odal orienteringslag. Årets vinner ble Willy Køien fra Gardvik i Nord-Odal.

  – Gir tilbake til bygda

  Overskuddet på salg av Kjentmannsmerket går til blant annet oppkjøring av skiløyper og til Odal Turlag, og merket er et samarbeid mellom Odal Sparebank, Odal Turlag, Sand IF og Nordre Odalen Kulturminnelag.

  Som sponsor stilte banken opp med servering og premiering til alle turgåerne.

  – Vi er stolte av å være med å sponse dette flotte opplegget, og vi er opptatt av å gi tilbake til bygdene våre, sier Lena Sundet Grinna som representerte Odal Sparebank sammen med Randi Lyngstad.

  Rolf Wølner, som er en ivrig klatrer og syklist, viste også frem bilder og fortalte om sine mange turer i norsk natur. 

  Tekst og foto: Knut Lysell

  Les mer om Odal Turlag

  TOK ALLE PÅ ÉN DAG: Disse fire turgåerne klarte alle postene på én og samme dag. Fra venstre Rune Haukerud, Hildegunn Håkenrud, Mari Toftegaard, Lars Toftegaard og Odal Sparebank her representert ved Lena Sundet Grinna. FOTO: Knut Lysell NY GENERASJON TURGÅERE: Her er alle barna som fikk utdelt Kjentmannsmerket 2014. FOTO: Knut Lysell STIFINNEREN: Willy Lindmark og Kari-Anne Tangen delte ut premie til årets «Stifinner», som ble Willy Køien fra Gardvik i Nord-Odal. Han fikk utdelt premie som var et flott tresnitt fra Ivar Nordhagen. FOTO: Knut Lysell