Odalsportalen – En julegave fra Collegium Vocale

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Et av Norges mest kjente kammerkor kommer til Strøm kirke i morgen. – Her blir det «Toner i julenatt» og en julegave til de med begrenset økonomi, forteller dirigent Ketil B. Belsaas.

  Siden 2004 har kammerkoret Collegium Vocale vært med på «Klassisk julekonsert» i Vang kirke på Hamar, men i år legger de ut på sin egen juleturné i Hedmark med «Toner i julenatt».

  Onsdag kveld er turen kommet til Strøm kirke i Sør-Odal.

  Mange billetter er allerede forhåndssolgt, og 28 av dem er sponsede julegavebilletter fra lokale bedrifter. 

  – Vi gjør dette fordi vi ønsker å gi en julekonsert til de som har begrenset økonomi. Ta kontakt med Frelsesarmeen og Rune Berg, om du kjenner noen som ikke har mulighet til å skaffe seg billett, forteller dirigent Ketil J. Bjørnstad Belsaas fra Kongsvinger.

  I norgestoppen

  Collegium Vocale ble stiftet i 1971 av en gruppe musikklærere i miljøet rundt lærerhøgskolen på Hamar. Koret har fremdeles sin base der selv om flere av sangerne kommer fra distriktet, hele indre Østlandet og Oslo.

  Koret har opp gjennom årene gjennomført en rekke store verker for kor og orkester. 

  Blant annet fremførte de våren 2012 Händels Messias og Johannespasjonen i Ringsaker kirke våren 2013. Koret har flere plateutgivelser bak seg.

  I år fikk koret Hamarprisen, som gode Hamar-ambassadører, og de fikk førsteplass i klassen for blandet kor i NM i kor på Musikkhøgskolen i Oslo i november 2012. De har også bemerket seg internasjonalt da de i 2013 vant klassene for folkemusikk og sakral musikk i en internasjonal musikkonkurranse.

  – Intim konsert i nye konstellasjoner

  Nå ønsker dirigent Belsaas velkommen til en mer intim konsert og ønsker å vise frem koret i nye konstellasjoner – som damekor og mannskor, i mindre grupper og selvsagt som det mektigste collegium.

  På repertoaret står tradisjonelle julesanger i nytt arrangement, og klassiske toner som blant annet en utvidet versjon av «Mitt hjerte alltid vanker», «O magnum mysterium» av Morten Lauridsen, «Lux aurumque» av Eric Whitacres og Eyvind Alnæs sin «Julemotett».

  Konserten i Strøm kirke i Sør-Odal begynner klokken 19:00, onsdag 10. desember.

  Billettsalg ved inngangen og dørene åpner klokken 18:15. 

  Hovedsponsor er Rimfeldt Eiendom og konserten har også fått støtte av Odal Sparebank.

  Les mer

  Relevante lenker