Odalsportalen – Husk å handle lokalt i jula

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  – For å beholde et attraktivt handelssentrum der vi bor, er bruk av lokale butikker viktig. Uten kunder kan ikke butikkene overleve.

  Vi er inne i årets travleste handelsperiode, og ut i fra rapporter fra Virke kan vi fastslå at hedmarkingen i gjennomsnitt kommer til å julehandle for 10.800 kr. Mye av denne julehandelen foregår på nett og på store kjøpesentre. 

  Daglig leder for Odal Næringshage, Tove Gulbrandsen håper odølingene husker de lokale butikkene når de i disse dager gjør unna julehandelen. 

  — Vi i næringshagen prøver året gjennom å oppfordre til å handle lokalt. I konkurransen med kjedemarkedsføringen, kjøpesenterutvalg eller EU-priser, er det mange småbutikker som sliter selv etter en rekordstor julehandel. Kundene kjører ut eller forbi for å oppleve noe «annet», få større utvalg, finne noen utvalgte varer billigere. Som en følge av dette havner de store pengene nettopp et annet sted enn der de bor, sier Gulbrandsen.  

  Vil sette fokus på handel i begge kommunene

  I oktober fortalte Glåmdalen om hvordan Odal bygdekvinnelag slo et slag for nærbutikken, og hvordan små steder er spesielt sårbare og avhengige av lokal handel.

  For 2017 kommer Gulbrandsen til å foreslå en ny synlig kampanje for å huske på lokale bedrifter i både Nord- og Sør-Odal. 

  — For 2017 kommer jeg til å foreslå en synlig kampanje for å sette fokus på lokal handel i begge Odalskommunene; litt etter inspirasjon fra Kongsvinger og Byen Vår. Jeg tror det er viktig å ha synlig påminnelse i alle butikker slik at vi verdsetter kundene som nettopp handler lokalt.

  — For å beholde et attraktivt handelssentrum der vi bor, er bruk av lokale butikker viktig. Uten kunder kan ikke butikkene overleve. Ønsker vi å få nye innbyggere, er det av betydning at vi klarer å beholde nisje- og nærbutikkene våre. De er med på å opprettholde attraktiviteten i lokalmiljøet vårt. 
   

  Må tenke oss om hele året

  — Min oppfordring er at vi kan tenke oss om hele året når det gjelder å bruke lokalbutikken, lokale kunstnere, gjøre en netthandel hos noen du vet hvem er, den lokale dagligvarebutikken og den lokale matprodusenten. Da er vi med på å opprettholde et levende handelssenter i et attraktivt lokalsamfunn. 

  Å TENKE SEG OM: -For å beholde et attraktivt handelssentrum der vi bor, er bruk av lokale butikker viktig. Uten kunder kan ikke butikkene overleve. Min oppfordring er at vi kan tenke oss om hele året når det gjelder å bruke lokalbutikken, sier daglig leder ved Odal Næringshage Tove Gulbrandsen. FOTO: Odal Næringshage