Odalsportalen – – Det er rørende hvor mye vi har fått inn

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Sanitetskvinnene i Sør-Odal og frivillige trår til for flyktningene som har flyktet fra Europa.

  Akkurat nå er over 60 millioner mennesker på flukt i verden – fra krig, sult og forfølgelse. De risikerer livet på jakt etter en trygg hverdag for seg og sin familie.

  Her i Norge har flyktningkrisen ført til en enorm dugnadsinnsats over store deler av landet.

  I Sør-Odal gikk i går ettermiddag en fullastet lastebil lastet opp og sendt avgårde med Haslemoen transittmottak som destinasjon.

  Det er Sør-Odal sanitetsforening som står bak innsamlingsaksjonen til de syriske flyktningene. Den ble startet opp i forrige uke, og det har gått over all forventning, forteller Helene Ullerlien som er leder i omsorgsberedskapsgruppa i foreningen.

   

  • Se bildene

   

  – Vi ønsker å hjelpe folk som kommer hit, og det gleder meg av alle de pene klærne som har kommet inn. Responsen om å hjelpe flyktningene er mye mer enn vi kunne forestilt oss. Det er rørende å se så hvor mye vi har fått inn, sier Ullerlien.


   

  – En stor takk til alle

  Bakgrunnen for aksjonen var at flere av innbyggerne i Sør-odal tok kontakt med beredskapsgruppa og lurte på hvordan de kunne hjelpe og bidra. Dermed tok sanitetsforening på seg oppgaven.

  Ullerlien ønsker å rette en stor takk til alle som har stilt opp og gjort innsamlingsaksjonen mulig.

  – Så det ble en veldig spontan reaksjon og en veldig spontan aksjon. Vi ønsker å takke alle så mye for engasjementet – til alle som har levert, alle som har hjulpet til, Gunnar Rønningen som har stilt med lokaler og lagringsplass, og Jon Tosterud som stilte opp med både lastebil og sjåfør.

  I tillegg til mange klær både til kvinner, menn og barn har sanitetsforeningen også fått inn barnevogner og leker. Ja, mye har kommet inn at foreningen nå skal sende nok et lastebillass til Våler de nærmeste dagene.

  Mye av innsamlingsaksjonen blir også sendt til de syriske flyktningene på Slobrua gjestegård i Sør-Odal kommune og Opaker gård i Grue kommune, men det meste blir sendt til de mange flyktningene i transittmottaket i Våler.

   

  Les mer her

  VIL HJELPE: Her er flere av damene i Sør-Odal sanitetsforening som de siste dagene har stått på med innsamlingsaksjonen. FOTO: Karen Gjermundrød SNART FERDIG: Lastebilen er straks klar for avreise på Skarnes til Haslemoen i Våler. Nok et lastebillass skal også sendes avgårde. FOTO: Karen Gjermundrød