Odalsportalen – Elever løper for livsglede i Odalen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  I dag samler disse gutta og flere hundre elever ved Sør-Odal ungdomsskole inn penger til de eldre i kommunen.

  Ute på fotballbanen ved Sør-Odal ungdomsskole løper en gjeng med gutter i høstregnet, og ved siden av står en liten heiagjeng. Det er innsamlingsaksjon, og her er det om å gjøre å løpe flest mulig runder. 

  De nærmere 300 elevene ved ungdomsskolen samler i dag inn penger til organisasjonen, «Livsglede for eldre i Odalen».

  Én av dem er Philip Bergmann Tell fra 8C, som er på sin 13.runde rundt fotballbanen. 

  Han har skaffet åtte ulike sponsorer i det såkalte sponsorløpet, og kontaktlærer Jonas Ellefsrud har trua.

  – Han får 40 kroner per runde, hvor pengene gis av foreldre, besteforeldre, slekt og venner. Han er veldig god, han spiller jo for Sander IL. Så han klarer nok mange, mange runder til og kommer til å få inn mye penger, tror Ellefsrud.

  Men det er nok inne under tak at ungdomsskolen vil samle inn flest penger i dag, for inne i den lille gymsalen kryr det av ungdommer foran en liten kiosk. Her er det om å gjøre å kjøpe mest mulig. 

  – God karma

  Emil Fjeld fra 9B og Anyelo Rosario fra 9C har akkurat kjøpt seg pølser, kaker og saft. Det å støtte de eldre er en selvfølgelighet, mener Anyelo.

  – Jeg synes det er viktig å bidra fordi vi blir eldre en gang vi også. Da kan vi hjelpe dem nå, så kanskje vi får hjelp av de unge senere i livet. Det er god karma.

  Foreløpig har de gitt litt over 20 kroner hver, men ifølge dem selv, kommer til å kjøpe enda mer utover dagen. 

  – Det smaker veldig godt med to fluer i en smekk – vi gir penger til en god sak og vi får noe godt å spise, sier Emil.

  Alle pengene fra kiosksalget og sponsorløpet skal gis direkte til organisasjonen, som jobber for å hjelpe pleietrengende i begge odalskommunene. De har som mål å hjelpe eldre som ikke får kommet seg ut på egen hånd og eldre som ønsker å være mer sosiale. 

  Elevenes idé 

  – Det er elevene selv som har dratt dette i gang og det var elevene som ønsket å gi pengene nettopp til de eldre. I dag er det fullt kjør, og det er veldig artig. Elevene er veldig engasjerte og de ønsker å bidra med noe bra, sier lærer og elevrådskontakt, Torill Martemoen.

  Selve aksjonsdagen er fredag, men det er mulig å gi penger helt frem til tirsdag neste uke.

  Les mer på Facebook

  Relevante lenker

  SAMLER INN: Emil Fjeld (t.v.) og Anyelo Rosario har kjøpt pølser, saft og kaker, men sier de skal kjøpe enda mer for å støtte de eldre.