Odalsportalen – Skaper liv med Oktobermarked

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  På lørdag er det klart for det første oktobermarkedet i Sand sentrum i morderne tid. – Målet er å skape mest mulig liv og røre i sentrum, forteller kommunikasjons- og sentrumsrådgiver i Nord-Odal kommune Stig Aasheim.

  Førstkommende lørdag 7. oktober er det duket for Oktobermarked i Sand sentrum. Kommunen håper at markedet skal skape mest mulig liv og røre i sentrum. 

  — Vi har gått veldig bredt ut og ønsker ikke å legge føringer på hvordan det skal være. Vi ønsker alle utstillere, selgere og arrangører velkomne -alt er lov. Målet er helt enkelt å skape mest mulig liv og røre i sentrum, sier kommunikasjons- og sentrumsrådgiver i Nord-Odal kommune Stig Aasheim til Odalsportalen. 

  Initiativet involverer også sentrumsforeningen som videre har med seg handelsstanden på laget. Kommunen sin oppgave er å koordinere markedet slik at alle som ønsker å være med får plass. 

  Satser på å skape liv

  Det er nesten bare lokale utstillere og selgere som vil fylle sentrum på lørdag. 

  Morodalsfestivalen vil stå på stand, Gullverkstallen kommer med hest og kjerre for alle som vil ta en kjøretur i sentrum, og Gine Hansen sin etablerte baklukeloppis tar turen fra Sør-Odal. 

  Nord-Odal sanitetsforening arrangerer også Barnas Marked samme dag. 

  Markedet er bare et av mange planer kommunen har fremover for å skape mer liv. 

  — Dette er et satsningsfelt fremover. Vi ønsker å vise frem den fine kommunen vi har til flest mulig, og slike tiltak som ikke er kjempe store men som skaper en stolthet hos oss som bor her er veldig viktige, forteller Aasheim. 

  En forsmak på julemarkedet 

  Kommunen har kjøpt inn telt til utstillere og selgere, samt at de faste bodene i sentrum vil bli tatt i bruk. Aasheim håper så mange som mulig vil ta turen og starte høstferien med marked. 

  — Dette blir en slags forsmak på julemarkedet, som vi ser at blir større og større for hvert år. Målet der er jo at julemarkedet også skal bli noe folk prater om også utenfor kommunens grenser, og at julemarkedet i Nord-Odal skal bli noe folk gleder seg til hvert år. 


  Baklukeloppisen blir på parkeringsplassen mellom barnehagen og regnskapskontoret, og organiseres av Gine Hansen, vil du få plass der må du ta kontakt med henne på e-post ginehansen@hotmail.com

  Ta kontakt med Stig Aasheim på 91557725 dersom du vil bidra. 

  Si du kommer på Facebook

  SENTRUMSBODENE: De nye bodene i sentrum vil også være i bruk av ulike selgere og utstillere. BAKLUKELOPPIS: Gine Hansen sitt konsept «baklukeloppis» har blitt populært i Sør-Odal, og blir også å finne på lørdag. ALT ER LOV: Alle som ønsker kan melde seg på markedet helt gratis som selger eller utstiller.