Odalsportalen – HalloVenn er tilbake

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Etter fjorårets pause er HalloVenn tilbake med 145 påmeldte barn og 70 frivillige.

  Odalens største vennefest går av stabelen førstkommende mandag. Det alternative Halloween-tilbudet har blitt en suksess, og hele 145 barn er påmeldt for årets HalloVenn i Nord-Odal idrettshall. 

  — Alle barn i skolealder er velkommen. Vi hadde en pause i fjor, men er nå endelig tilbake og gleder oss over at HalloVenn har blitt en så stor suksess i Nord-Odal, sier primus motor bak arrangementet Hege Myhrer. 

  For første gang i år får også arrangementet leie idrettshallen gratis fra kommunen, noe Myhrer setter utrolig stor pris på. 

  — Vi er veldig glade for at kommunen lar oss bruke hallen gratis. Som en følge av dette har vi kunnet senket påmeldingsavgiften til kun 50 kr per barn som vil være med. 


  LES OGSÅ: Omtale fra HalloVenn 2014

  Gode tilbakemeldinger  

  Alle barn i skolealder er velkommen til å feire den amerikanske festiviteten, men med en lite vri. 

  — Når vi startet opp for fem år siden var det mye skriverier i avisene om biler som stoppet og lokket med seg barn. Da var det et veldig trykk på at det skulle være et tryggt alternativ for barna som ville feire Halloween. Siden den gang har vi kun fått gode tilbakemeldinger fra foreldre som er veldig glad for at det finnes et alternativ til å la barna gå gatelangs alene på kvelden, forteller Myhrer. 

  Under HalloVenn får barna godteriet sitt ved å delta på ulike aktiviteter under trygge omgivelser med voksne frivillige tilstedte. 26 ulike poster med aktiviteter er klare med alt fra hinderløype, kortspill og tegning til rokkering og bruskassestafett. 

  —— Den originale tanken bak Halloween er også laget for et varmere klima. Her på bygda er det også ofte langt til naboen, mørkt og barna får ikke vist hvor fine de er under tykke ytterjakker. Det er ikke så stas, sier Myhrer. 

  Foreldrekafé for mammaer og pappaer

  Det er Fila Family som satser på HalloVenn. De er med å bidrar økonomisk hvis det skulle trenges fordi de ser det har en positiv effekt i bygda. Dette er en viktig garanti for å kunne gjennomføre arrangementet hvert år. Men Myhrer presiserer at HalloVenn er en livssynsnøytral kveld, og kun en fest for barna.

  — Vi har også en foreldrekafé i andre etg. hvor mammaer og pappaer som ikke har oppgaver under kvelden kan kjøpe seg kaffe, litt kaker og se barna kose seg fra tribuneplassene i hallen, forteller Myhrer.

  Kaféen drives av Mo Sanitetsforening, og inntektene går tilbake til HalloVenn Nord-Odal. Flere lokale bedrifter er også med og sponser arrangementet: Odal Sparebank, Mapei, Kiwi Sagstua. Spar Mosenteret, Nipro, Skovly, Byggeriet Østmoen Sag og Apotek 1 Sand.

  Se bildegalleriet fra HalloVenn 2014 og film fra 2012 nedenfor. 

  SUKSESS: Det alternative Halloween-tilbudet har blitt en suksess blant barn i Nord-Odal. Her fra HalloVenn 2012. ARKIVFOTO: Gunnar Nygård FØRSTKOMMENDE MANDAG: 145 barn er klare for HalloVenn førstkommende mandag 31. oktober i Nord-Odal idrettshall. ARKIVFOTO: Asgeir Sektan