Odalsportalen – «Gamlekæra» slår nok et slag for de eldre

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  I dag fikk de eldre på Nord-Odal sykehjem overlevert 11.000 kroner – i tillegg til kaffe, kaker, dram og gammeldans.

  I 19 år har «Gamlekæra» arrangert gammeldansgalla i Milepelen kulturhus, og hvert år har de gitt overskuddet til beboerne ved Nord-Odal sykehjem på Sand.

  I dag fikk de 40 beboerne overrakt 11.000 kroner og fikk servert bløtkake, kaffe og edle dråper – cognac eller likør. Toppen av kransekaka var musikk av nettopp «Gamlekæra», som består av de fem «kæra» i alderen 59-74 år: Arne Knapperholen, Svein Erik Vang, Tore Silkoset, Roar Ilbråten og Svein Ingjerdingen.

  • Se bildene

  – Vi gjør dette fordi vi så klart håper på sydvendt rom i 6.etasje med panoramautsikt over hele Odalen, sier Svein Erik Vang og ler.

  – Neida, vi  gjør dette fordi vi liker det og fordi vi vil slå et slag for eldreomsorgen. Dette har blitt en veldig fin tradisjon. 

  Opp gjennom årene har sykehjemmet på Sand mottatt over 350.000 kroner av de fem ildsjelene. Som alltid, går disse pengene til å investere i nye spesialmadrasser til de som har behov for det, forteller enhetsleder Jan Even Rønning.

  – Dette er en veldig fin gave, og vi er veldig glad i døkk. Takket være dere «Gamlekæra», så kan vi gi spesialmadrasser som forhindrer at de eldre får liggesår – det er vi veldig glade for, sier Rønning.

  KOSTE SEG: Beboerne koste seg med både kaker, kaffe, cognac, likør og god musikk.