Odalsportalen – Ny runde med Forskerfabrikken

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Korsmo skole gjenopptar sommerskole-suksessen fra i fjor.

  I fjor hadde 26 elever fra rundt om i kommunen en sommerferie litt utenom det vanlige med Forskerfabrikken sin sommerskole på Korsmo. I år får noen nye fremtidige forskere en tjuvstart på det kommende skoleåret.

  Det er Forskerfabrikken og Sør-Odal Kommune som sammen har planlagt sommerskolen i år, basert på initiativet fra Korsmo FAU.

  Ble en suksess i fjor

  — Sommerskolen er for de som skal opp i 5., 6. og 7. klasse, og var en stor suksess med venteliste i fjor. Så for å få med de som ikke fikk plass i fjor, samt de som var for unge blir det ny runde i år, forteller Erlend Bjørnson Barkbu i FAU. Han kan også røpe at det antakeligvis blir ny runde neste sommer også. 

  Forskerfabrikken ble grunnlagt i 2002 av biokjemiker Hanne S. Finstad. Målet er å motivere barn og unge til å satse på real- og teknologifag. I løpet av uken får elevene prøve seg på ulike aktiviteter rundt naturfag og matte.

  Sommerskolen på Korsmo er én av totalt 230 sommerskoler som Forskerfabrikken holder rundt om i landet denne sommeren. 

   

  Meld deg på HER

  SAMARBEIDSPROSJEKT: Det er Forskerfabrikken og Sør-Odal Kommune som har planlagt sammen i år, basert på initiativet fra Korsmo FAU i fjor. ARKIVFOTO FREMTIDIGE FORSKERE: Utover i uken skal elevene utforske flere sider av hvor gøy og spennende realfag kan være, og få prøve ut selv hva det vil si å være forsker. ARKIVFOTO