Odalsportalen – Inviterer til stor bursdagsfeiring av 60-tallets rockehelter

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  I år fyller de store 70 år, og det vil musikkentusiast Lorentz Moe feire med et stort bursdagsselskap på Skogtun.

  Rod Stewart fylte 70 år i januar, mens Eric Clapton, Neil Young, Van Morrison og John Fogerty fyller i løpet av 2015. Ikke nok med det, ville Bob Marley ha fylt 70 år 6. februar.

  Derfor ønsker Lorentz Moe å hylle jubilantene med en jubileumskonsert og en stor jamsession på Skogtun på torsdag.

  Med musikere fra hele distriktet – Birgit Brinck, Roger Græsberg, Arnfinn Tørrisen, Krister Skadsdammen, Geir Vestli, Thomas Maarud og «Botan» Rønhovde blir det en uformell kveld med mye improvisasjon, mens Lorentz binder låtene sammen med et lite kåseri.

  Ideen fikk han på releasekonserten til Birgit Brinck på Skarnes i fjor.

  – Jeg og Birgit ble enige om at vi nærmest følte et religiøst kall til å føre den beste arven videre. Det blir nok et sprøtt konsept dette her med dyktige Birgit Brinck som ser ut som en engel og jeg og Thomas Maarud som ser litt rølpete ut – særlig meg selv med mine store nesebor, forteller Moe.


  – Gitt oss mange gleder og minner

  Moe, som er pedagog, lærer, debattant og skribent, har siden 2010 turnert distriktet med sin «Lorentz` jamsession» med både Elvis Presley og The Rollings Stones som tema.

  Selv om det er disse som er i toppsjiktet, har 70-åringene gjort stort inntrykk på ham.

  – Det er jo bare gamle mannfolk som vi skal feire! Men det er klart at disse har betydd og betyr fortsatt mye for meg, og det tror jeg andre føler også. De har gitt oss alle veldig mange gleder og minner, forteller Moe som selv fyller 70 år om tre år.

  Han gleder seg stort, og understreker at 70-åringenes privatliv er uviktig. 

  – Jeg gleder meg som et lite barn, og jeg håper mange kommer. Jeg håper at folk legger vekk alt det negative om rus, arroganse, damer og stormannsgalskap. Her er det musikken som teller.

  Konserten er på Skogtun i Sør-Odal torsdag 19. februar og begynner klokken 19:00.

  Les mer her