Odalsportalen – Disse vant Matteknekker’n 2015

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  10.klassingene ved Tråstad ungdomsskole i Kongsvinger vant årets matematikk-konkurranse i Nord-Odal i går.

  Med 19 av totalt 25 poeng var det 10.klassingene ved Tråstad ungdomsskole i Kongsvinger kommune som stakk av med seieren under årets Matteknekker’n. 

  Tirsdag konkurrerte 10.klassinger over hele distriktet i den årlige matematikk-konkurransen i Mapei AS sine lokaler på Sand. Konkurransen som skal få opp øynene for matematikkfaget og realfag, er et samarbeid mellom Mapei AS og Nord-Odal ungdomsskole.

  På andreplass og tredjeplass kom henholdsvis Eidskog ungdomsskole og Holt ungdomsskole, og dermed ble det ingen odølinger på pallplass. 

  Roser elevene

  Jannicke Stenberg Mykkestue, leder for Mapeiskolen, roser årets deltakere.

  – Innsatsen var upåklagelig og stemningen god. Lærerne som var med prøvde seg også på de samme oppgavene, og de fortalte om et svært høyt nivå på oppgavene i år, forteller hun.

  Vinnerlaget fikk heder og ære samt en Ipad hver.

  Produktivitetskommisjonen la i forrige uke frem sin utredning om at dårlige matte-kunnskaper hindrer utviklingen av norsk økonomi. Kommisjonen peker på at kvalitetssvikten starter i grunnskolen, og at rekrutteringen til realfaglige studier er langt svakere i Norge enn for gjennomsnittet av OECD-landene.

  Dette ønsker det verdensledende selskapet plassert på Sand å gjøre noe med.

  • LES OGSÅ: – Kvalitetssvikten starter i grunnskolen

  ANDREPLASS: 10.klassingene fra Eidskog ungdomsskole kom på andreplass. FOTO: Jannicke Stenberg Mykkestue v/Mapei AS TREDJEPLASS: 10.klassingene fra Holt ungdomsskole i Kongsvinger kom på tredjeplass. FOTO: Jannicke Stenberg Mykkestue v/Mapei AS