Odalsportalen – Der ingen kunne tru at Disney kunne bu

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Donald, Mikke, Minni og Langbein er på jakt etter fjerne slektninger i Odalen.

  Å koordinere 168 elever i alderen 6 – 12 år er ingen enkelt oppgave. Det skal tralles på de rette stedene, fiktive trompeter skal blåses i synk og kostymer skal være på plass. Og når man går kledd i et fullt Donald-kostyme med tilhørende hodet, på en dag med nærmere 35 varmegrader, kreves det alt av en hver jente.

  Men elevene ved Garvik skole har kun igjen litt terping på steg og justering på mikrofoner og replikker så er de klare for forestilling førstkommende tirsdag.

  «Der ingen kunne tru at Disney kunne bu» har alle de kjente og kjære figurene i Disneys univers tatt turen til Odalen. Mikke, Minni, Donald og Langbein er på jakt etter slektninger i Odalen, og på veien møter de indianere fra den beryktede stammen «Knapperne», Peter Pan på Eventyrøya og Kaptein Jack Sparrow med mannskap -som etter tapet av Den Sorte Perle har kapret Varpen på tokt over Storsjøen og plyndrer nå en hver holme.

   

  Hvert tredje år

  Forestillingen er en tradisjon på barneskolen, hvor de hvert tredje år fyller storsalen i Milepelen Kulturhus med en storslått forestilling hvor alle elevene deltar. Og lærer Kristin Oppi Berg gleder seg stort.

  — Dette blir kjempe gøy! Vi har øvd siden rundt påske og kjørt igjennom en del ganger nå. Det er ikke alt som sitter like godt enda, men jeg vet at når elevene kommer på scenen og får på seg mikrofoner så vil det sitte, forteller Oppi Berg.

   

  Forestillingen er hovedsakelig for foreldre og foresatte, men blir langt ut for andre dersom det er billetter igjen. 

  DONALD & CO: Mikke, Minni, Donald og Langbein leter etter slekt i Odalen og møter på flere velkjente figurer på reisen. CAPTAIN JACK: Captain Jack Sparrow har mistet skuta Den Store Pærle og har i stedet kapret Varpen på sin tokt i Storsjøen.