Odalsportalen – Blådansen besøkte Sør-Odal

  Annonse

  Teater Innlandet sin forestilling «Blådansen» gjestet Sør-Odal bibliotek forrige uke.

  Tirsdag kveld fikk sørodølingene mulighet til å bli bedre kjent med en av Hedmarks store diktere, Vidar Sandbeck. Jon Nyutstumo, som tidlig fikk et forhold til Sandbecks dikting, har laget et teaterkåseri om livet hans fra fødsel til død. Og i regi av Teater Innlandet gjestet de Sør-Odal bibliotek forrige tirsdag. 

  Historien starter i forrige århundre med «Da jordmora kom, var je født» og avsluttes med Menuett i mai «…noe av det likeste je har laga.» Og Nyutstumo ga et sterkt og personlig bilde av multikunstneren Vidar Sandbeck. 

  Som Nyutstumo innledet med å si, er Vidar Sandbeck for lite anerkjent som kunstner. Og de 42 odølingene som hadde tatt turen til biblioteket fikk øynene opp for hvilken allsidig kunstner Sandbeck var.

  Forestillingen ble avsluttet med allsang, og da var det selvfølgelig Menuett i mai med Vidar Sandbeck selv som forsanger. 

  Både artisten og publikum var godt fornøyd med forestillingen. Og noen ønsket at forestillingen hadde vart lenger.

  Forestillingen hadde premiere 9. november 2015, og har blitt tatt godt imot av publikum og presse  Tekst: Anne-Karin Edvardsen


  SAMARBEID: «Blådansen» er et samarbeid mellom Teater Innlandet og fylkesbiblioteket i Hedmark. Det skal spilles 11 forestillinger på bibliotek rundt i Hedmark.