Odalsportalen – Dette er det nye signaturbygget

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Juryen var ikke i tvil når de skulle velge mellom de fire arkitekt forslagene.

  Det var en enstemmig jury som landet på arkitektfirmaet Helen & Hard sitt bidrag til det nye bank-, biblioteks- og leilighetsbygget i Sand sentrum. En stolt juryformann og styreleder i Odal Sparebank, Odd-Rune Andersen slo fast at bygget har den beste helhetsløsningen av de til sammen fire forskjellige bidragene i konkurransen.

  — Juryen har brukt god tid på å komme frem til den beste løsningen, og hatt fokus på de ulike behovene både for Odal Sparebank og biblioteket, ikke bare nå med også 20-30 år fremover. Vi har sett på funksjonaliteten i de ulike forslagene, og juryen har vært enstemmige i sitt valg, sa Andersen.

   

  Nå er det kommunens ansvar

  Representanter fra biblioteket, banken, kommunen og øvrige lokale politikere var alle til stedet når vinneren av design- og arkitektkonkurransen ble lagt frem i kommunestyresalen torsdagskveld. Ordfører Lise Selnes (Ap) så sitt eget favorittbidrag gå av med seieren, og slo fast at nå var det kommunen sin jobb å få det realisert.

  — Nå gjelder det bare å finne penger til bygget, men det både tror og håper jeg at vi skal klare. Jeg er også glad for at kommunen har brukt ekstra midler for å få i gang en slik konkurranse. Dette blir et praktbygg og jeg gleder veldig til jobben videre, sa Selnes. 

   

  Biblioteket viktigere enn banken

  Banksjef Knut Nafstad var selv godt fornøyd med vinnerbidraget og satte bibliotekets foran banken.

  — Vi synes at dette blir et løft til Sand sentrum, og biblioteket går definitivt i første rekke. En bank kan man styre fra et hvilket som helst kontorbygg, mens et bibliotek skal være for alle og er avhengig av gode og åpne lokaler, sa Nafstad. 

  — Jeg har gått grundig igjennom alle forslagene og landet på at dette var det definitivt beste. Bygget har en god løsning og har alle elementene for å legge til rettet for et moderne bibliotek, sa biblioteksjef Anita Bunes.

  Juryen har bestått av Odd-Rune Andersen, Gunnar Nygård (SV) og Eli Skoland (H) som politiskvalgte, banksjef Knut Nafstad og arkitektene Jonas Nordsted og Rune Sør-Reime, sistnevnte fra kommunes egen administrasjon. Per Rygh i Norske arkitekters landsforening har vært sekretær.

  FOLKEBIBLIOTEK: Planen er at Odal Sparebank skal ha sitt hovedkontor i det nye bygget og at kommunens del skal romme det lokale folkebiblioteket. FOTO: Illustrasjon: Arkitektfirma Helen & Hard AS REALISERE: -Nå gjelder det bare å finne penger til bygget, men det både tror og håper jeg at vi skal klare, sa ordfører Lise Selnes. FOTO: Illustrasjon: Arkitektfirma Helen & Hard AS VINNERE: Det var en enstemmig jury som landet på arkitektfirmaet Helen & Hard sitt bidrag til det nye bank-, biblioteks- og leilighetsbygget i Sand sentrum. Her med Mariana Calvete og Reinhard Kropf fra arkitektfirmaet Helen & Hard. JURYFORMANN: -Juryen har brukt god tid på å komme frem til den beste løsningen, og hatt fokus på de ulike behovene både for Odal Sparebank og biblioteket, sa juryformann Odd-Rune Andersen. BIBLIOTEK FØRST: -Vi synes at dette blir et løft til Sand sentrum, og biblioteket går definitivt i første rekke, sa banksjef Knut Nafstad, her med biblioteksjef Anita Bunes.