Odalsportalen – – Redd jeg ikke skulle få oppleve dette

  Annonse

  Bla igjennom vårt store bildegalleri fra helgens Audunbakkenfestival.

  Det nærmest kokte av god stemning under Audunbakkenfestivalen i helga. Nærmere 1000 besøkende tok turen på toppen av det nedlagte grustaket på Disenå, og fikk tradisjon tro oppleve en musikkfestival litt utenom det vanlige. 

  — Dette er akkurat slik som vi vil ha det. Vi var utrolig heldig med været også. Det regnet jo over hele grustaket, utenom på festivalområdet, sa festivalsjef Audun Hansen til Glåmdalen dagen derpå

  I anledning sitt egen 15 års jubileum kunne festivalsjefen også feiret godt billettsalg. 

  — Jeg er veldig fornøyd. Vi har alltid hatt en kultur for å kjøpe i døra, men i år har vi gått ut for å prøver å snu den trenden. Som festival trenger vi tryggheten som forhåndskjøpte billetter gir, og responsen har vært veldig god, sier Hansen til Odalsportalen.

  — Det er godt å se at det arbeidet vi legger i markedsføring når ut.

  Freeshine-comeback

  Selv med store navn på plakaten var det bandet Freeshine som skapte mest blest rundt årets festival. Gjennom hele dagen kunne man høre folk snakke om hvor stort det var å igjen skulle få oppleve bandet.

  — Jeg turte ikke sove i natt i frykt for at jeg skulle dø og ikke få oppleve dette, sa trommisen i Freeshine etter at bandet hadde spilt sin første låt. 

  Freeshine, som ble oppløst i 2010, hadde ikke spilt på Audunbakken siden 2007 men er fortatt beryktet for konserten som fant sted for ti år siden. Og da bandet entret hovedscenen etter mørkets frembrudd, var det til stor glede fra publikum og festivalsjefen selv. 

  — De kom sammen i helgen til ære for oss, og det synes vi er utrolig stort. Både vi og bandet trodde aldri de skulle på spille her igjen, sa Hansen til Glåmdalen.

  Stemning i teltet

  Mens de største artistene som Mikhael Paskalev og ARY på hovedscenen lørdag, var det duket for både country, electro-pop og rock på teltscenen fredag. 

  Benedicte Brænden ga gåsehud til publikum, og Skogsbygdas egen Kenneth Norum sjarmerte alle med vakker musikk før Haugesund-bandet Longfield & Super Skeleton rundet av det hele med sikkelig rock. 

  Også danske GENTS var på plass og tilførte blandingen electro-pop som nærmest jomet i skogen. 

  På turen hjem ned bakken fra grustaket kunne festivalgåerne nyte til toner fra musikere som lå gjemt i buskene og gjorde opplevelsen total. 

  COUNTRY I TELTET: Benedicte Brænden tilførte en real dose country på teltscenen fredag. FOTO: Torjus Thesen FRA SKOGBYGDA: Kenneth Norum fra Skogsbygda i Akershus slapp debutalbumet sitt i Heart On A Sleeve tidligere i år. FOTO: Torjus Thesen «H E R I F R A»: I bakken på vei opp til festivalområdet kunne man nyte trekkspillmusikk og sang av Guro Trøseid Gjerstadberget under navnet guroURO. FOTO: Torjus Thesen GOD STEMNING: Longfield & Super Skeleton fra Haugesund spilte også på teltscenen fredag. FOTO: Torjus Thesen