Odalsportalen – Lysukene kommer til Odalen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  På søndag går startskuddet.

  Til helga går startskuddet for årets lysuker, og i to uker fremover skal Odalen fylles opp av kultur for å markere lyset og at våren er på vei.

  Blant annet blir det utstillinger, konsert ved Roy Lønhøiden i Milepelen kulturhus, markering av Kvinnedagen, Sigurd Hoel-markering, utdeling av dialektpris, teater og foredrag.

  Den offisielle åpningen er som alltid der det hele startet for 14 år siden, nemlig i Galleri Lyshuset på Skarnes.

  Vidar Holstad i Venneforeningen håper mange vil ta turen.

  – Lysukene kommer til Odalen nå – dagene har blitt lengre, sola skinner og et stort knippe kulturarrangement står for døren. Kulturen vil blomstre i begge odalskommunene i ukene fram til påske.


   

  Lysets maler

  Til åpningen kommer begge ordførerne i Odalen, Lise Selnes fra Nord-Odal og Knut Hvithammer fra Sør-Odal, minikonsert med Ters Pink og salgsutstilling med bilder av Kåre Tveter, lysets maler.

  – Dette er en utstilling som består av om lag 30 silketrykk, akvareller og oljemalerier. Dette blir en flott utstilling, sier Holstad.

  Åpningen starter klokka 13:00 søndag 28. februar i Galleri Lyshuset i Sør-Odal.

   

  Vårjevdøgn

  Det var i 2002 at Lysukene så dagens lys for første gang i Sør-Odal.

  Kulturukene var navnet tidlig på 90-tallet, og hadde samme intensjon som den dag i dag. Selve navneendringen skjedde samtidig som Galleri Lyshuset ble etablert på Skarnes, og det var et ønske om å markere Kåre Tveter som lysets maler, Lyshuset i seg selv og vårjevndøgn.

  I flere var dette en markering kun i Sør-Odal, men i de senere årene har Nord-Odal også blitt med.

  Har du et arrangement som du vil tipse om innenfor Lysukene 2016, 27. februar-13. mars, kan du melde det inn i aktivitetskalenderen: post@odalsportalen.no

  VELKOMMEN: Vidar Holstad, styremedlem og æresmedlem i Galleri Kåre Tveter Galleri Lyshusets venner, ønsker på vegne av foreningen velkommen til den offisielle åpningen av Lysukene 2016. Her fra markeringen av Kåre Tveters fødeselsdag i fjor, sammen med leder Marit Bjørnson Barkbu. ARKIVFOTO SAMARBEID: Lysukene er et samarbeid på tvers av kommunegrensene og mellom lag og foreninger. Her er deler av Lysuke-komitén ved kulturskolerektor i Odalen Joakim Finbak Pedersen (f.v.), kantor i Sør-Odal Kristin Lydia Nesse, kulturrådgiver i Sør-Odal Henriette Eriksen, biblioteksjef i Sør-Odal Lillian Westli og kulturkonsulent i Nord-Odal Alexander Halland. ARKIVFOTO KOMMER: Til åpningshelga under årets Lysuker i Odalen, kommer Roy Lønhøiden med konsert i Milepelen kulturhus. PRESSEFOTO