Odalsportalen – Det er lys og vår i Odalen

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  I dag startet Lysukene 2016.

  Vi kunne se våren gå gjennom verden – den la igjen sin grønne latter og hadde en avtale med solen.

  Ingenting passer vel bedre enn med et dikt om våren, for i dag starter Lysukene 2016. Og åpningen, som alltid i Lyshuset på Skarnes.

  Denne gangen med de to ordførerne i spissen.

  – Det er gøtt å komma hæmatt hit til Lyshuset igjen. Og i dag er det flott dag å starte Lysukene på med bauten Kåre Tveter som midtpunkt. Ja, vi kunne ha startet et eget lysår, sier ordfører Knut Hvithammer med et stort smil og med latter fra de fremmøtte.

  I to uker fremover skal Sør-Odal og Nord-Odal fylles opp av kultur for å markere våren – et samarbeid som ordfører i Nord-Odal Lise Selnes setter pris på.

  – Det er flott å samarbeide om kultur, og Lysukene er et veldig godt eksempel på det. Odalen har så mye å by på nå framover – alt fra skirenn, indianerfest, til konserter og utstillinger.  Toner av vår

  De mange frammøtte på åpningsdagen fikk også med seg salgsutstilling med bilder av Kåre Tveter og minikonsert med Ters Pink. De bydde på toner om blant annet vår og Ivar Aasens «Dei gamle fjell i syningom».

  Lysukene varer helt fram til 13. mars. Her blir det blant annet utstillinger, foredrag, utdeling av dialektpris, markering av Kvinnedagen, musikalsk forestilling med «Pilutta deg» i Rådhuskantina i Sør-Odal på tirsdag, og årets Sigurd Hoel-markering nå førstkommende mandag.

  Se oppdatert program her

  PÅ PLASS: Begge ordførerne i de to odalskommunene fikk æren av å åpne Lysukene 2016. MANGE: Det var mange som hadde møtt opp for å få med seg åpningen med blant annet utstilling og minikonsert.