Prisvinneren Sanngrund satser i Oslo

Annonse

 

 

Først vant de den gjeve prisen årets veimat 2018, nå åpner eierne av Sanngrund en high end restaurant i Prinsensgate, et av Oslo’s mest eksklusive og attraktive områder.

I juni stakk Sanngrund av med prisen «Årets veimatpris 2018» som ble kåret av bladet Motor. Og siden den datoen har det vært fullt!

Sa pang!

— Det har sagt pang! Vi merker særlig at det kommer mange nye gjester nå og det er så hyggelig når både stamgjester og nye gjester kommer bort og gratulerer oss, sier personalsjef Betty Udnesseter.

Betty får ikke sagt setningen ferdig før en av stamgjestene kommer bort og gir en god klem og gratulerer

— Dette har dere fortjent Betty, sier gjesten.

Hvert år tester Motor nær 100 veikroer over hele landet og i år endte Sanngrund opp som årets vinner! Langs E16, omtrent på kommunegrensa mellom Nes og Sør-Odal ligger spisestedet Sanngrund, her serverer de over 100.000 middager i året, skreller bortimot 1,5 tonn poteter for hånd (mandelpotet i sesong) og lager alle sauser fra bunnen av.

Folk velger lokale råvarer

På Sanngrunds topp tre ligger

  1. Ovnsbakt ørret
  2. Kjøttkaker med hjemmelaget saus
  3. Fish ‘n chips

Vi lager maten av lokale råvarer og alle sauser er laget fra bunn det ser ut til at gjestene setter stor pris på det og det er positivt at folk på veien og yrkessjåfører tar vare på helsa, sier avdelingsleder kjøkken, Freddy Ferger mens han viser frem det ryddige og trivelige storkjøkkenet på Sanngrund.

En samarbeidspris

Samtidig som at lokale produkter og råvarer er en viktig identitetsbygger, er også arbeidsglede og ambassadørskap blant de ansatte grunnmuren bak suksessen.

— Jeg er så stolt og vi gjør dette sammen! Sier Tone Delbekk som har jobbet på Sanngrund i 24 år.

Veikroen har stor betydning for lokalsamfunnet og de tilsammen rundt 50 ansatte viser personlig, engasjement, stolthet og eierskap til arbeidsplassen hver eneste dag og det merker gjestene.

— Vi har flere ansatte som har jobbet her i over 20 år og nå har vi hatt 10 lærlinger som har bestått, det er vi fornøyde med! sier avdelingslederen i kaféen, Beate Ferger mens hun dekker opp til et minnesamvær til 20 personer.

Satser i Oslo

I det eksklusive området hvor restauranten skal ligge bugner det av kjente internasjonale merkevarer og den nye high end restauranten som skal hete, Restaurant Einer, åpner ved Steen og Strøm i Prinsensgate 18 nå i august. Her blir det egen vinbar i kjelleren og nordisk stil med røtter til skogen.

— Som vinnere av Årets Veimat må vi tørre å tenke nytt, sier daglig leder Arne Udnesseter

— «Restaurant Einer» vil ha tilknytningen til de dype skoger, med fokus på gode råvarer med en nordisk meny med 5-6 retter. Konseptet blir annerledes for de som bor i byen og folk her fra distriktet kan føle seg hjemme, forteller Udnesseter.

I samarbeid med Svein Trandem fra Kongsvinger som blir daglig leder, og som bla har arbeidet ved populære restauranter som Arakataka og Oro i Oslo og Ekstedt i Stockholm, og hans samboer Sara Johansson som til nylig var restaurantsjef på Maemo (Norges eneste restaurant med 3 Michelin-stjerner). Øyvind Eng fra Kongsvinger og Robert Udnesseter fra Skarnes (sønn til Betty og Arne) er også med på eiersiden, så sammen med Sara og Svein er dette relativt unge- mennesker 30-35 år. Med dette teamet har Udnesseter en god magefølelse;

— De har spensten og pågangsmotet og kombinert med vår erfaring, så håper jeg vi har det som skal til for å lykkes, smiler Udnesseter.

May Brit Rokend reiser med selskapet Reiseglede og hadde fått med seg at stam- restauranten har fått den verdifulle prisen. Det er hun ikke alene om. – Det er så utrolig god mat og service her sier en fornøyd gjeng som er innom Sanngrund fast når de er på tur Fornøyde, faste turbuss-gjester nyter en god lunsj Beate Ferger pynter til minnesamverd Tone Delbekk har jobbet på Sanngrund i 24 år – Her trives jeg godt, sier hun Kjøkken-teamet har det mye moro på jobb! Sanngrund har servert kvalitets-mat i over 40 år, det blir lagt merke til. Hver søndag serverer de over 400 middager