– Det kunne vært bedre. Men når vi ser til Oslo og sentre som har vært stengt siden før jul; det kunne også vært veldig mye verre, konstaterer Lene Ruud (37).
Annonse

– Det var en torsdag og vi hadde franchise-møte der vi bestemte at tida var inne for å kutte ut alle gruppetimer. Det rakk vi aldri å annonsere før pressekonferansen stengte oss ned, forteller hun om 12. mars i fjor.

Lene Ruud hadde vært ansatt som daglig leder ved Family Sports Club på Skarnes i ett år da nedstengninga av Norge inntraff med de strengeste tiltakene mot en hel befolkning i fredstid.

Stengte skoler og barnehager var et utfall hun ikke hadde hatt i tankene i det hele tatt.

– Læringskurven ble bratt og innebar at jeg måtte permittere folk. Hvordan gjør jeg det? Det var mye å sette seg inn i. En tenkte jo at en satt trygt i treningssenterbransjen, som har vært i vekst de siste åra.

Family Sports Club på Skarnes var stengt i tre måneder. I denne perioden lagde Lene Ruud snutter med treningstips, med blant annet grytekluter eller skogens rekvisitter, som ble tatt godt imot.

– Det var langt utenfor min komfortsone, men jeg får tilbakemeldinger enda på at noen fortsatt har glede av dem, smiler hun.

I april i fjor ble det muligheter for å trene fire stykker med en instruktør ute.

Family Sport Club på Skarnes var blant de første stedene i Norge som startet med utendørstrening for fire personer med instruktør.
Foto: Privat

– Jeg tror vi var et av de første stedene i landet som startet med det. Så snart jeg fikk bekreftet at det var lov, satte vi opp gruppetrening for fire og fire på parkeringsplassen i god avstand til hverandre. Det var godt for både meg og instruktørene, forteller Ruud.

Etter hvert ble det lov å kjøre gruppetreninger ute med flere deltakere. Da ble det enklere og folk kunne trene så mye de ville.

– Jeg synes jeg bestiller inn sprit hele tida. Det går veldig mye. Men det er det verdt, smiler Lene Ruud.

På tross av en unik og trofast medlemsmasse, har medlemstallet har gått ned i pandemien.

– Det kunne vært bedre, men når vi ser til Oslo og sentre som har vært stengt siden før jul; det kunne også vært veldig mye verre. Det er tøffe tider, konstaterer hun.

Hun forteller om eldre folk som sier at dette er den eneste sosiale omgangen de får i løpet av en uke.

«Samtidig er det veldig mange som ikke tør å komme hit fordi de har en sykdom og er redde for smitte. Det er trist, da det sikkert gjelder mange av de som hadde trengt det mest»

Hun gruer seg til å se ettervirkningene av tida vi er i.

Selv får hun mye sosial omgang på jobb og har en hjemmekjær familie.

– Det er jo sånn at barn setter like stor pris på det enkle, som skogsturene med bål og pølser. Det har det blitt mer av under pandemien, og særlig da barnehage og skole var stengt. Vi er så heldige å bo rett ved skogkanten og bruker den mye, smiler Lene Ruud.