Jenny Aalborg, Vårin Sæther Hemstad, Martin Håkenrud og reserven Dennis Braaten-Kjøhl skal til  landsfinale i Klassequizen på NRK TV og i dag feiret hele 10. trinn på Nord-Odal ungdomsskole med kake.

Annonse

–  540 lag prøvde å kvalifisere seg fra sine fylker og nå står det bare 36 lag igjen, og her er laget vårt med, det fortjener en stor applaus, sa en storfornøyd trinnkontakt, Ragnhild Øksdahl til hele 10. trinn i dag.

– Dere har løftet hverandre fram og støttet hverandre hele veien, derfor har vi kommet så langt! Dette vil vi feire med kake og saft, sier en stolt rektor Eva Oppi Trøftbråten.
Og en rungende applaus brer seg i rommet.

Vårin, Martin og Jenny på NRK 4. mai 

De 36 lagene deles opp i fire delfinaler, de to beste i hver delfinale + en lucky loser går til hovedfinalen som vises på NRK 18. mai. Delfinalene vises hver lørdag fra 13. april og Nord-Odal ungdomsskole vises lørdag 4. mai på NRK ble det kjent i dag.

Laget fra Nord-Odal ungdomsskole til Klassequizen 2019. Fra høyre Jenny Aalborg, Vårin Sæther Hemstad, Martin Håkenrud og Dennis Braathen-Kjøhl (reserve)

– Vi har veldig god dynamikk i laget og utfyller hverandre godt, forteller Jenny, mens hun tar en bit av kaka som smaker ekstra godt i dag.

Nervepirrende og gøy samtidig

– Dette blir utrolig spennende og litt skummelt, ler Vårin.

– Innspillingen er 10. april og går vi videre da er det ny innspilling den 12. april, det er første gang jeg er på TV, sier og titter bort på lagvenninnen.

– Jeg vet nesten ikke om jeg gruer meg eller gleder meg til TV-innspilling jeg, sier Jenny, som har vært på TV en gang tidligere da hun spilte fele under Farmen på Gullverket.

– Jeg tror det blir mest gøy og at vi kommer til å lære masse av dette, smiler Vårin.

Nå gleder laget seg til fortsettelsen og skal terpe litt ekstra framover.

– For øving må til for å vinne finalen, ler det sammensveisa laget!