Villgjaer mikrobakeri åpnet i stasjonsbygget på Skarnes i dag og i løpet av formiddagen ble alle hyller tomme. 70 kunder handlet brød, spiste ferske bakervarer og hygget seg med kaffe på åpningsdagen.

— Mmmmmm, dette er den beste kanelbollen jeg har smakt! stråler Ylva Gudmundsen (7).

Annonse

— Min bolle var superduper god, smiler Albert Kristensen (4) mens han lukker øyne og nyter. Albert elsker nemlig å smake lenge på det han spiser og hos mikrobakeriet koser han seg med hver eneste smak.

Mater surdeig med kjærlighet

— Helene sto opp klokken 04 i natt hun, bryter Hannah Landfald (7) inn, hun er baker helt på ordentlig nå, sier hun mens hun gumler på sin ferske kanelbolle med saft til.

— Også mater hun surdeigen med kjærlighet, ler datteren til bakeren, Vaar Staksrudvangen (7)

Ordføreren smakte på nybakt brød

Hver eneste stol på mikrobakeriet var fullsatt gjennom hele formiddagen og hele 70 kunder var innom som handlet nybakte brød og hygget seg med bakevarer, ferskbrygget kaffe og juice, så det gikk varmt på kasseapparatet til det nyoppstartede mikrobakeriet som til tider hadde kø ut i gangen.

— Gratulerer så mye med nytt, flott mikrobakeri, sier ordfører Knut Hvithammer med et stort smil og tar seg en smaksprøve. Det lukter virkelig bakevarer over hele stasjonsområdet!

— Jeg ønsker deg masse lykke til med videre drift, sier han og overtrekker Helene en stor blomsteroppsats.

Lykkeopplevelse med kanel på

Fredag og planleggingsdag på alle skolene i bygda hvor mange familier hadde planlagt en tur på Villgjaer for å smake på baksten, var perfect timing.

— 70 kunder innom i dag er jeg veldig glad for og dette er gøy, sier innehaveren.

— Nam, nam, dette er som en lykkeopplevelse med kanel på! sier Ylva etter å ha spist opp.

— Du er flink til å bake Helene! jeg kommer snart igjen!

Åpningstider fremover

Mikrobakeriet med kjærlighet til å bake de perfekte bakevarene vil fremover være åpent onsdag til fredag 07-13. Tilleggs åpent fredag 16 -18. Lørdager 10-14 fra neste uke. Stengt hver mandag, tirsdag og tredje lørdag hver måned.