Odalsportalen – Hannah er videre i UKM

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Henriette Eriksen


  Nå er det klart hvem som skal representere Odalen i fylkesmønstringa.

  Søndag 14. februar var det duket til kulturfest på Milepelen kulturhus i Nord-Odal. Hele 44 barn og unge var med i årets lokale mønstring og de presentere alt fra stumfilm til visesang, klassisk piano, duett på klarinett, heavy metal og mye mer.

  Nå er det klart hvem som går videre og hvem som skal representere Odalen i fylkemsønstringa senere i vår.

  Dette er:

  • Hannah Skolbekken (13) fra Nord-Odal. Hun fremførte «Anything bout June» med gitar og sang (scene).
  • Elizabethe Stirna (15) fra Sør-Odal med «Nocturne no.20» av Chopin på piano (scene).
  • Filmteamet Vasfilm med filmen “Blindman’s buff” av Christina Charlotte Wassvik (17), Andreas Aleksander Wassvik (14) og Karine Dyrud Wassvik (13).
  • Sunniva Ødegård (15) fra Nord-Odal med sine manga-tegninger (utstilling).
  • Husflidgruppa fra Sør-Odal med broderier av Frida Harviken, Kaja Harviken Indgjerd og Ida Neskvern.

  I tillegg får også sceneteknikere og arrangører mulighet til å være med videre. 

  • Se bildene fra årets lokale mønstring

  – Mange talenter

  Kulturskolerektor i Odalen Joakim Finbak Pedersen forteller 

  – I år var nivået utrolig høyt, og det ble plukket ut flere bidrag som absolutt fortjener å vise seg frem for et større publikum. Dessverre kan vi bare sende inn ett bidrag fra hver kommune.

  Det som blir lagt vekt på fra fylkeskommunens side er originalitet, tolkning og formidling, samt at sammensetningen av deltakerne som går videre bør gjenspeile den kulturelle bredden i den enkelte kommune, ifølge Finbak Pedersen.

  – Vi har også lagt vekt på hvordan deltakere som har vært med i flere år har utviklet seg, men som ikke har blitt gitt sjansen til å være med på fylkesmønstring tidligere.


  Hele Hedmark samles i Odalen til våren

  Nå starter forberedelsene til fylkesmønstringen som i år er i Odalen. Da skal hele Hedmark samles i Odalen og til Milepelen kulturhus på Sand i Nord-Odal.

  Til neste år blir fylkesmønstringa igjen i sørfylket, hvor Kongsvinger kommune er tildelt fylkesmønstringa for UKM 2017. 

  – Om påmeldingen får enda et løft til neste år, og vi passerer 50 deltakere har vi muligheten til å sende flere deltakere videre. Vi håper at deltakerne fra i år kan være med på å spre ordet om UKM!


  Les mer om deltakerne i UKM Odalen

  Se intervjue med bandet Bjønn

  Relevante lenker

  VIDERE: Elizabete Stirna (15) fra Sør-Odal er også videre fra den lokale mønstringa på søndag og blir med videre til fylkesmønsrtinga. Hun har spilt piano i åtte år. ARKIVFOTO VIDERE: Hannah Skolbekken (13) fra Nord-Odal er én av dem som skal representere Odalen i fylkesmønstringa senere i vår. Hun spiller gitar og synger, og er elev ved kulturskolen i Odalen. ARKIVFOTO