Odalsportalen – – Skal sprite opp bygda med musikk, dans og kunst

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen Foto: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Til helga går Hedmarks største ungdomsarrangement av stabelen i Odalen. Nesten 300 ungdommer kommer for å vise frem sine mange talenter.

  – Til helga skal vi sprite opp den lille bygda vår med musikk, dans, kunst, lek og fyrverkeri. For første gang skal Odalen få se hva UKM betyr for vårt langstrakte fylke, og det gleder vi oss skikkelig til, forteller Joakim Pedersen i UKM-teamet i Odalen.

  Fra og med fredag ettermiddag til søndag kveld skal nærmere 300 ungdommer fra hele Hedmark samles til fylkesmønstring i UKM i Odalen. 

  I løpet av helga blir det en rekke forestillinger og kunstutstillinger, og innimellom slagene blir det workshops for deltakerene med blant annet lindedance, street art, akt-tegning, sceneteknikk, hekling, låtskriving og bueskyting.

  Det hele starter fredag kveld med en Take-Off fra Milepelen til Sand kirke, mens på lørdag blir det konsert på Eurospar Potten på Skarnes klokken 12:30. Her blir det mini-konsert med flere UKM-deltakere.

  Selve mønstringen starter i Milepelen kulturhus på Sand i Nord-Odal lørdag ettermiddag og avsluttes søndag kveld. 

  – Arrangementene er åpne for alle – både deltakere, foreldre, naboer, venner, hedmarkinger og ikke minst odølinger. Vi håper mange vil komme og se på hva ungdommen i Hedmark har å by på, oppfordrer Pedersen.

  «Hele» bygda er med

  Det er et stort apparat som står bak en slikt arrangement, og UKM-teamet, som består av Joakim Pedersen, Henriette Eriksen, One Enerud og Alexander Halland sørger for at alt går som det skal – med god hjelp av mange frivillige og det lokale næringslivet.

  – Vi er veldig glade for at bygda stiller opp og vi takker alle som bidrar til at dette blir en morsom og bra helg – både for deltakere og publikum, sier Henriette Eriksen.

  – Odal Sparebank er vår hovedsponsor og i tillegg stiller Maarud opp med potetgull, Potten med frokost til alle deltakere og Bygger’n på Skarnes med kunstvegger, og vi får god hjelp av blant annet menighetsrådet i Odalen, Mo sanitetsforening, Odal bygdekvinnelag, Nord-Odal skolekorps og Nord-Odal hornmusikk.

  Og til helga blir Sand sentralskole «omgjort» til hotell, hvor alle de 260 ungdommene skal overnatte. 

  Hvem som går videre til landsmønstringa i Trondheim til sommeren blir avgjort i løpet av søndagen.

  Vil du være med som frivillig?

  LIV PÅ MILEPELEN: Her er kulturrådgiver i Sør-Odal og del av UKM-teamet Henriette Eriksen foran Milepelen kulturhus på Sand, hvor det blir fullt av liv i helga. Det var i fjor vinter at Odalen ble tildelt fylkesmønstringa for 2016. Neste år blir mønstringa i sørfylket nok en gang, hvor Kongsvinger kommune er tildelt fylkesmønstringa for 2017. ARKIVFOTO FORBEREDELSER: Det er mye logistikk og mye som skal fikses før nærmere 300 ungdommer kommer til Sand i Nord-Odal fredag ettermiddag. HJELP: UKM-teamet i Odalen trenger flere frivillige til UKM-helga, og Joakim Pedersen oppfordrer folk til å melde seg.