Odalsportalen – Se «Skogsmatrosen» på fredag

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland


  Teater Innlandet gjester på nytt storsalen til Kulturhuset Milepelen førstkommende fredag.

  På fredag legger igjen Teater Innlandet turen innom Nord-Odal og Kulturhuset Milepelen. Denne gangen med forestillingen «Skogsmatrosen.»

  «Skogsmatrosen» er en dramatisering av første del av Jon Michelets kritikerroste roman «En sjøens helt – Skogsmatrosen.» Stykket forteller historien om 18 år gamle Halvor fra Rena som drar til sjøs i 1939. Han opplever konflikter og hjemlengsel, men også kameratskap og den første kjærligheten. Nyheten om tyskernes invasjon av Norge fører til uro og engstelse for familie og fedreland. 

  Stykket blir betegnet som en varm og spennende historie om en gutt som vokser seg fra jypling til ansvarsbevisst ung mann, mens krigen bryter ut i Europa.

  youtube.com/teaterinnlandet


  En hyllest til korps og bygdeliv

  Tidligere fortalte Odalsportalen om Teater Innlandet sin oppsetning «Korps», en hyllest til korpslivet i bygd og by skrevet av Knut Nærum. 

  Nå er det klart at forestillingen kommer til Milepelen 2. november. 

  Handlingen foregår rundt Silje som spiller klarinett, og Emil som spiller baryton. Men det er ikke bare Silje og Emil som blir kjent gjennom korpset. På dugnad treffes foreldre og naboer også, enten de vil eller ikke. Her er det mye følelser og engasjement i sving, både for ungdommene selv og folka rundt. Og Nærum sin tekst flyter over av humor og varme. 


  «Skogsmatrosen» settes opp førstkommende fredag 12. mai kl. 19.00, og «Korps» 2. november kl. 19.00 i storsalen på Kulturhuset Milepelen. 

  Mer informasjon og billetter finner du på HER.

  Si du kommer på Facebook!

  KRIGSHISTORIE: «Skogsmatrosen» er en varm og spennende historie om en gutt som vokser seg fra jypling til ansvarsbevisst ung mann, mens krigen bryter ut i Europa. ILLUSTRASJON: Teater Innlandet KRITIKERROST: «Skogsmatrosen» er en dramatisering av første del av Jon Michelets kritikerroste roman En sjøens helt – Skogsmatrosen. Forestillingen har fått svært gode tilbakemeldinger. FOTO: Kristin Aafløy Opdan KOMMER I NOVEMBER: «Korps» er en hyllest til korpslivet i bygd og by, og er skrevet av Knut Nærums. Forestillingen kommer til Kulturhuset Milepelen 2. november. FOTO: Teater Innlandet