Odalsportalen – Svømmeglede i Dølisjøen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  Slåstad IL og Odal svømmeklubb sitt svømmekurs startet i dag med ivirge barn i Dølisjøen.

  Startskuddet gikk i dag for Slåstad Idrettslag og Odal svømmeklubb sitt svømmekurs, og Dølisjøen ble inntatt av 29 svømmeglade barn. At tempraturen i lufta ikke var all verdens så ikke ut til å plage noen av de fremmøtte. Og barna lot seg ikke skremme av at vannet holdt noe kalde 20 grader. 

  Instruktører fra Odal svømmeklubb Bjørnar Grendel og Steffen Tangen synes kurset er et godt initiativ, og mener det er er bra at barna lærer å svømme i sjøen og ikke bare i svømmehaller.

  –Da jeg fikk hendvendelsen sa jeg ja med en gang. Dette er er kjempe bra tilbud og Slåstad IL er et aktivt og bra idretslag med en god bredde både på sommer og vinter. At barna lærer å svømme her i sjøen er et godt suplement til svømmelæringen de har på skolen. Her vil vi få kjenne på hvordan der er å ikek ha en hall å forholde seg til, men en uklar bunn og kaldere vann, forteller Grendel. 

  –Svømmelæringen de har på skolene i mange kommuner er veldig mangelfull, og barna blir avhengig av å gå på kurs. Her er det også bra at foreldrene følger med og kanskje plukker opp noe de kan bruke videre, sier Tangen. 

   

   

  En god tradisjon

  Svømmekurset i Dølisjøen har en lang historie, og kan spores tilbake flere generasjoner. Ildsjel i Slåstad IL og skribent bak idrettslagets medlemsblad Orienten, Tora Herud husker hvordan hun selv var med på svømmekurset i Dølisjøen i 1959. 

  –Svømmekurset er en god start å bygge videre på for både barna og foreldrene. Jeg husker godt det årlig kurset her i sjøen, og syntes det var synd at det ikke var like my aktivitet her nå som får. Så da bestmte vi oss for å dra i gang med svømmekurset igjen. Vi har lister fra det første kurset som var her i Dølisjøen, hvor det er registrert 51 svømmere, forteller Herud.

   

   

  Hun er enig med Grendel, og synes det er flott at barna lærer å svømme ikke bare i haller.

  –Ungene lærer som regel å svømme i en hall eller i syden, hvor det er varmt vann og lange strender. Det er noe annet med ferskvann. Her er det kaldere og en annen bund. Mange av barna her kommer også til å bade fra båt i fremtiden, da er det godt med litt kunnskap, mener Herud.

  Vi har jo også svømmeknappen senere i sommer 

  Ved siden av Grendel og Tangen, var også Guro Gjerstadberget og Åshild Vold Solberg fra Slåstad IL med barna i vannet. 

  Svømmekurset holder på til og med torsdag 16. juli, og det er fortsatt mulighet for å være med. Kurset begynner kl. 11:00 og finner sted ved Dølisjøen v/Slåstadsletta. Svømmekurset er gratis for alle medlemmer av Odal svømmeklugg eller Slåstad IL. For andre koser det 100kr. 

  VELDIG GØY: I pausen var det godt å ha varme pledd å varme seg under når vannet ikke var så varm som man skulle håpe på. Men Martha Sydtangen synes det var veldig gøy å lære å svømme i Dølisjøen. F.v. Birk Arne Solbakken, Martha Sydtangen, Kristian Sydtangen og Karsten Sydtangen.