Odalsportalen – – Håper vi aldri må gjøre dette igjen

  Annonse

  Tekst: Mette Haugland Foto: Mette Haugland


  40 engangsgriller, 300 bokser og flasker, 3 båtvrak, 2 ødelagte brygger og 100kg glasskår. Men nå er Storsjøen klar for sommeren.

  Forrige helg dro ildsjel Thomas Amundsen igang Strandryddedagen på Storsjøen og områdene rundt. Ideen kom etter å sett hvordan de arrangerte en egen strandryddedag på fjorden. 

  Resultatet av den store dugnaden var en full container med skrot og mange tonn med søppel. Et utdrag lyder 40 engangsgriller. 300 bokser og flasker, 2 ødelagte brygger og 100kg glasskår. 

  — Aldri igjen

  Tidligere har Glåmdalen skrevet om mengden søppel og glasskår som har ligget rundt sjøen og på holmene. At dugnaden var kjærkommen er det derfor ingen tvil om.  

  Rundt 75 deltagere var med, og Amundsen selv var svært stolt over innsatsen odølingene viste. Men han håper samtidig at dette er noe vi aldri behøver å gjøre igjen. 

  — Nei, dette skal håper jeg ikke blir en årlig greie. Dette håper jeg vi aldri behøver å gjøre igjen. Hos alle båtforeningene rundt Storsjøen finnes det søppelmottak hele året. De er der for at folk skal ta med seg søpla fra sjøen og båten og kaste den der. Det er absolutt ingen unnskyldning for å la noe som helst ligge igjen eller å kaste noe i sjøen, sier Amundsen. 

  • Les mer om dugnaden HER.

  Ungdommen var med

  Alle båtforeningene, samt Nord-Odal kommune og en rekke representanter fra næringslivet i Odalen var med og bidro til dugnaden.

  De unge og lovende var også godt representert, og Storsjøbåten deltok med fullt mannskap på Strandryddedagen. 

  — Et flott arrangement vi gjerne støtter for en ren Storsjø. Vi fikk samlet sammen 380kg med søppel, men skulle gjerne sett at det var 0. Vi oppfordrer alle til å ta med engangsgriller og annen søppel hjem fra sjøen i sommer, oppfordre guttene på sin Facebook-side

  Se flere bilder fra den store Strandryddedagen rundt Storsjøen HER.

  Skuffet over Sør-Odal kommune

  Mens Nord-Odal kommune støttet prosjektet, og bidro med både container og med å ta regninger for kostnadene for å gjøre vekk søplet, fikk ikke Amundsen støtte av Sør-Odal kommune. 

  — Jeg synes det er veldig dårlig. Det er ikke bare Nord-Odal som eier Storsjøen, den deler på broderlig og dette er et prosjekt alle drar nytte av. 

  Sør-Odal båtforening var med på dugnaden, og ryddet på sin side av sjøen.  

  – ALDRI IGJEN: Amundsen håper han aldri behøver å i gang en like stor dugnad igjen. -Nå håper jeg vi legger grunnlaget for at dette skal være en ren sjø, sier Amundsen. UNGE LOVENDE: Storsjøbåten var godt representert og bidro stort under dugnaden på Storsjøen forrige helg. FOTO: Privat NASJONAL RYDDEDAG: Strandryddedagen er en landsomfattende dugnad som organisasjonen Hold Norge Rent står for. De sørger for både arbeidshansker og søppelsekker til alle som deltar. JOBBET FOR STORSJØEN: Strandryddedagen på Storsjøen ble en stor suksess. Her med Jorunn Lund, ildsjel bak prosjektet Thomas Amundsen, Erik Foss og Kjell Lund.