Odalsportalen – Stort og smått i Låvegalleriet

  Annonse

  Tekst: Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen


  Utstillingsåpning til helga.

  Lørdag 5. mars åpner to salgsutstillinger i Galleri Lyshuset på Skarnes. 

  I Låvegalleriet åpner akvarell-utsillingen «Stort og smått – fjell og frimerker» av maleren Svein R. Karlsen, mens i Lyshuset blir det utstilling silketrykk, akvareller og oljemalerier av Kåre Tveter.

  Karlsen har malt i mange år og er pensjonert arkitekt fra Fredrikstad. Motivene hans er for det meste fra naturen, men har tatt med seg urbane miljøer, hus og kulturlandskap fra årene som arkitekt. 

  – Jeg har malt akvarell bestandig, men mest etter at jeg pensjonerte meg. Jeg har gått kurs hos lokale kunstnere, deltatt på noen utstillinger og tegnet perspektiv og malt akvarell i forbindelse med yrket. Utover det er jeg selvlært ved egen tålmodighet og flittig øving, forteller han.

  I utstillingen i Låvegalleriet tar han med seg mektige fjell og små bilder i frimerke-format. 

  Bak maleriene ligger en stor entusiasme, som han håper kommer til syne.

  – Jeg arbeider nesten daglig med bilder og synes vinteren gir fine motiv, noe som vises i flesteparten av mine bilder, selv om de ikke henger på veggene her. Det å male med akvarellfarger krever lite ressurser; enkelt utstyr, tar liten plass, billig materiell og er lett å bringe med seg. Jeg har mulighet til å la utstyret stå klart for daglig pensel-øvelse og har mye glede av å lage bilder, hvilket jeg håper kommer til syne her på Låvegalleriet.

  Utstillingene åpner lørdag 5. mars kl. 12:00, og står i to helger framover fra kl. 12:00-16:00.

  STOR GLEDE: Svein Karlsen kommer fra Fredrikstad og har malt i flere år. Bak bildene ligger mye glede og entusiasme, noe han håper kommer til syne i utstillingen i Låvegalleriet. FOTO: Galleri Lyshuset